Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? toplo priporočam zdr. osebju

toplo priporočam zdr. osebju

Toplo priporočam slovenskemu zdravstvenemu osebju vseh profilov, pa seveda tudi ostalim, branje knjig avtorice Rachel Remen.

o čem piše

Iz uvoda h knjigi Pogovori ob kuhinjski mizi:

Po petintridesetih letih zdravniške kariere in več kot štiridesetih letih življenja z boleznijo, ki ogroža življenje, sem ženska, polna zgodb. Zgodb, ki sem jih živela, in zgodb, ki sem jih poslušala. Zgodb o vlogi hčere in vnukinje in prijateljice. Zgodb o vlogi bolnice in zgodb o vlogi zdravnice. Zgodb, ki so mi jih povedali drugi zdravniki in bolniki. Zgodb o stvareh, ki jih ne razumem. Ko bi sedela za vašo kuhinjsko mizo, kot so nekoč sedeli družinski zdravniki, bi vam med drugimi povedala zgodbe, ki so v tej knjigi. Vsaka teh zgodb mi je pomagala živeti.

– Rachel Naomi Remen

Rachel Naomi Remen je zdravnica, profesorica medicine in terapevtka, poleg tega pa že dolgo boleha za kronično boleznijo. Njena zbirka resničnih zgodb izvira iz zamisli o “modrosti ob kuhinjski mizi” – izročilu izmenjave izkušenj, ki kažejo življenje v vsej njegovi moči in skrivnosti ter opominjajo, da so stvari, ki jih ne moremo meriti, mogoče stvari, ki najbolj bogatijo življenje. Zgodbe ob kuhinjski mizi se dotikajo vseh življenjskih vprašanj – od trpljenja in bolečine, do ljubezni, vere, čudežev.

New Report

Close