Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? toplice-negativni odgovor ZZZS-ja

toplice-negativni odgovor ZZZS-ja

Pozdravljeni,

sprašujem v zvezi s toplicami. Zdravnik onkolog je mami predlagal-toplice. Njen osebni zdravnik je dokumentacijo poslal naprej na ZZZS, od tam pa je mama dobila pošto z negativnim odgovorom.
A je to možno, glede na to da ji je odstranjena dojka v celoti in vse bezgavke?
A je možno, da ji toplice ne pripadajo ali pa je na ZZZS poslana nepopolna dokumentacija?
Ima kdo podobno izkušnjo?

Vnaprej hvala za odgovore.

Kar vztrajaj, pojdi do zdravnika tvoje mame in tudi nazaj do onkologa in še enkrat daj vlogo- pritožbo na negativni odgovor in bodi kar malo oštra, tudi napiši kaj zraven.
Zakaj je ne bi pripadala terapija v toplicah ne vem, mislim, da so terme Dobrna prav zato, očitno je naš ZZZs dober samo kadar plačujemo vanj in kadar komu kaj pripada, se branijo kot hudič križa.
Moj oče je dobil tudi negativen odgovor glede pomoči in postrežbe, češ da mu ne pripada. Napisal sem ostro pismo nazaj na ZZZs in priložil novo mneneje osebnega zdravnika, ter onkologa in sem jim tudi zagrozil, da bom sprožil kampanjo v medijih proti njim, in sedaj se stvar razvija naprej.
Včasih je potrebno biti malo ” zloben” da se predramijo birokratski mlini.
Le korajažno naprej, ne pusti se.
MIKLAVŽ

Pozdravljen-a!
Tudi moji mami je lansko leto dobila negativen odgovor z ZZZS na predlog njene onkologinje. Jaz sem napisla na ZZZS pritožbo, navedla vse člene zakona, po katerem bolniku pripada okrevanje in zdravljenje v toplicah, navedla, da je delala 37 let, brez dneva bolniške (še na porodniški je bila samo – takrat- 3 mesece)….. pa so mi tudi v drugo odgovorili negativno. Ne vem, bila sem totalno razočarana, saj vem, da se po toplicah potikajo mlade družine, prijatelji od zaposlenih na ZZZS….itd. Izgubila sem totalno vero v ta naš sistem…
Letos 1.3. je moja mami umrla.

Naj povem, kakšne so naše izkušnje glede Dobrne.
Na forumu sem letos tudi sama že spraševala o diagnozi moje mami. Imela je namreč 1 cm Ca in situ, v levi dojki. To so ji operativno odstranili, brez operacije bezgavk in sledilo je 30 obsevanj same dojke. Obsevanja je končala v mesecu marcu in 18.5. se mora že zglasiti v Dobrni, kjer ji je bilo odobreno 14 dni bivanja.
Onkologinja, ki je imela čez sama obsevanja je terme predlagala, in tudi namignila, naj osebna zdravnica napiše čim več o sami bolezni v prošnji za odobritev. Vendar njena zdravnica je napisala zelo malo, in ji dodala, da je tudi sama nekoč delala v komisiji za take odobritve in ve, kako sistem deluje, in da ne pomaga, če napišeš cel spis. Onkologinja pa ji je še tudi rekla, da če bo dobila zavrnitev, naj se oglasi pri njen in da ji bo ona osebno napisala prošnjo ponovno.
Tako da mi resnično ni jasno, kako pa nekaterim, ki imajo obsežnejše operacije, rehabilitacije v Dobrni ne odobrijo.
Naj omenim še to, da je šla mami takoj po končanju obsevanj v službo, odobren ji je bil polovični delovni čas, ker dela težje fizično delo.
Lp

New Report

Close