Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija toplice- mnenje prosim!

toplice- mnenje prosim!

Z družino se odpravljamo za nekaj dni v toplice, naš najmlajši je star 3 mesece ali menite, da lahko gre v bazenski kompleks ali ga lahko s tem preveč ogrozim ( vlažno okolje, kup ljudi, virusi, bakterije) Kolebam kako in kaj saj si res vsi želimo malo skupnega druženja namreč imamo še dva otročka. Ali bi bilo morda bolje da z otrokom ne grem v bližino bazena na kopališče?

Otrok je polno dojen brez kakršnegakoli dodatka, odlično napreduje in je (trkam na les) zaenkrta popolnoma zdrav dojenček.

Hvala in lp PolonaK

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/905782.png[/img][/url]

Pozdravljeni, polonak,
ravno na bazen trimesečnika ne bi vozili, si pa lahko privoščite kakšne lepe dejavnosti, primerne za dojenčka. Drugače pa res tile bazeni in zelo verjetna gužva zanj niso primerni.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Torej tudi ne priporočate plavanja dojenčkov? Tečajev?

Plavajo namreč v termalnih vodah, vsaj tukaj v Mariboru,..

Dokler dojenček ne kontrolira glavice popolnoma, plavanje ni priporočljivo. Do 6 meseca, npr.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Moram priznati, da me je tale odgovor zelo presenetil.
Na predstavitvi Plavanja za dojenčke so nam namreč strokovnjaki zagotavljali, da je plavanj ravno za mlajše dojenček-do 4 meseca naprej-
še posebej dobro za njihovo zdravje.
Češ da starejši dojenčki bolj uživajo, da pa je za mlajše dosti bolj zdravo, ker se učijo polneje dihati, da dobro vpliva na njigove motorične sposobnosti,..
Me je kar malo stisnilo pri srcu, kr mi plavamo že do 5 meseca, in se mi je zdelo, da se je držanje glavice (posledično tudi pasenje kravic) v tem času bistveno izboljšalo,…
Svetujete, da prenehamo?

Izvajalci teh programov seveda priporočajo po svoje, mnenje pediatrične stroke pa je malce drugačno.
http://med.over.net/za_bolnike/otrosko_zdravje/za_malcke/dojencki_plavajo.htm

Živjo

glede plavanja bi samo nekaj dodala. Ljudem po mnogih letih še sedaj ni jasno, da je plavanje dojenčkov modna muha in se je vpeljalo med nujna vprašanja kot so: Ali dojiš, Ali ti spi ponoči, Kaj pa na plavanje, a hodite???

Prijatelj, doktor plavanja na fakulteti za šport, se strinja da je to modna muha in ne prinaša nič drugega kot samozadovoljitev mamic. Jaz sem z malim takrat hodila, ker sem imela zastonj, ampak mi je bilo grozno. Otročki so večinoma jokali prej, v bazenu so se nekatri pomirili, potem zopet jok, gneča v garderobi,prehajanje iz toplega na mzrlo(pozimi), …

Meni osebno, ki se pravtako malo ukvarjam s športom, pa se mi zdi pomembna prilagoditev na vodo, kadar se mali tega že zaveda. Doma v bancah, kasneje v velikih banah, potem morje( igre, …), potem plavanje. Ti Fredovi obroči so sploh neuporabni, ker jih ljudje sploh ne znajo uporabljati. Na morju vidiš veliko enoletnikov, ki popolnoma štrlijo iz vode, vrez stika spodnjega dela glave, ram, kolkov z vodo..Fredovov obroč, če žeima kakšen namen je treba spuščati. Tako da je na koncu cel otrok v vodi in da ga obroč samo malo drži, on pa poskuša plavati.

Še najboljše pa je mamino naročje(in atijevo seveda).

Lep pozdrav

pss..seveda pa izvajalci teh pogramov ogromno zaslužijo

Rada bi tukaj samo še dodala, da ne vem o kakšni modni muhi govorite;
mene zanima izključno zdravstveni vidik vpliva vode na otrokov gibalni in ostali razvoj!

S čim poskušajo mamice narediti vtis druga na drugo je za mene španska vas in kolikor sem se pogovarjala z ostalimi mamicami, so tudi ostale imele pred očmi predvsem zdravstveni vidik in to, da je dojenčkom gibanje v bazenu enostavno všeč..
Ne poznam niti ene mamice, ki bi nekaj počela na dojenčkovo škodo zato, da bi na druge naredila vtis! Halo??

Vsekakor pa ni NOBEDEN dojenček pred vadbo jokal, niti v bazenu; vsi so neizmerno uživali, tako da jih je veselje gledati!

Dojenčki plavajo nekaj časa z obročem, potem pa tudi v maminem naročju, tako da dobijo občutek za oboje.

Seveda pa tisti, ki to vadbo organizirajo, tudi služijo;,…čeprav 90 eur za tečaj za dve osebi, se mi ne zdi pretirano drago. Že sam vstop na kopališče bi stal več,,…

Se popolnoma strinjam s Tanč in z zlatico. Sama imam tri otroke in seveda sem pri prvi imela časa na pretek. Zato sem (zdaj vem!) zaradi svojega druženja z ostalimi mamicami seveda takoj vpisala malo na plavanje (ni še bila stara 4 mesece). Bilo je marca, zunaj dež ali sneg, medve pa totalno oblečeni v jajčko pa v avto pa na bazen. Seveda je takoj zbolela, da ne omenjam, da ji je bilo v obroču skrajno neugodno in se je po malem ves čas jokcala (razen ko sem jo vzela ven, je plavala kot velika). Enkrat je odpadlo, ker se je pred našim terminom nek dojenček pokakal v bazen in smo tako prišli tja zaman. Skratka, sploh mi ni bilo všeč, tako da pri ostalih dveh naših dojenčkih tudi pomislila nisem na kakšno plavanje.

Je pa seveda možno, da ves ta stres, ko moraš biti nekje točno ob uri, čeprav ti je mali ravno lepo zaspal …, mogoče komu odtehta, ko vidi svojega črvička v vodi. Mi smo se pač odločili, da na bazene ne bomo kaj dosti hodili, nabavili smo čebriček, poleti pa smo vse poletje na morju.

3xmama

Pozdravljeni,

bi pa še jaz nekaj vprašala. Sama tudi razmišljam o tečaju plavanja, se pa le to začne, ko bo fantek imel malo več kot 6 mesecev. Trenutno je največje veselje kopanje v banji (ga ni krča, ki bi ga v banji zmotil he he) in če bo tako ostalo bi rada poiskusila:)

Malo me pa muči vprašanje higiene? So naši bazeni dovolj čisti za dojenčke? Tanč mogoče veste kaj več o tem? Na Obali imamo bazene z morsko vodo . Je to mogoče iz vidika higiene kaj boljše?

Hvala in lp

Živ, Kitty,
pri 6 mesecih je plavanje čisto v redu, vendar v bazenih, ki so namenjeni plavanju dojenčkov. Drugi bazeni niso dovolj čisti, voda se ne menja dovolj pogosto in če se odrasli kopajo v teh bazenih, je možnost onesnaženja večja. Enako velja za bazene z morsko vodo. Je za vprašat.

Hvala Zlatica, vkumer in seveda Tanč! Sem že skoraj mislila, da sem “slaba mamica”, ker nisem naše deklice vpisala na tečaj plavanja, čeprav ga kot po tekočem traku obiskujejo vsi dojenčki okrog nas! Mene pa je že sama misel na bazen, vroče garderobe, spolzke ploščice, prehajanje iz vročega prostora v mraz in pa seveda biti nekje točno ob uri, odvračala. Po moje je res najboljše slediti samemu sebi, čeprav verjamem, da zna biti plavalni tečaj koristen. No, upam, da se bo moja mala ravno tako lepo in zdravo razvijala tudi brez njega! 🙂

Jaz se hodim z mojim 9 mesečnim sinekom enkrat tedensko kopati v toplice,greva sama in se ne udeležujeva nikakršnih tečajev,ampak uživava po svoje. Na bazen greva ko nama paše,se v vodi igrava,malo čofotava,ga imam pa ves čas na rokah in mali res zelo uživa. Če ne bi užival ga tudi slučajno ne bi silila v vodo. Je pa odvisno od otroka kako sprejema vse skupaj,naš nima nobene reakcije na vodo,seveda ga doma še potem vedno splaknem s čisto vodo. Moram pa povedati,da odkar se hodiva kopat tudi spiva veliko bolje,ga voda utrudi.
Razni tečaji pri tako malih otrocih so pa za moje pojme bedarija,saj lahko sami z otroci uživate in ga razgibavate v bazenu,pa greste takrat ko vam paše in niste vezane na uro.

New Report

Close