Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza toplice

toplice

rada bi izedela kaj o toplicah v laškem. sama hodim v topolšico pa jih imam že vrh glave. no malo sem se jih že naveličala. terapije se mi zdijo mal brez veze no razen masaže pa še to je odvisno kdo te masira. lifna mi ne odgovarja se mi zdi da imam po njej preveč mehke noge telovadba v skupini še kar kaj drugega pa nisem imela.vesela bi bila če mi lahko kdo pove na kakšne terapije hodi in kakšne izkušnje ima. če kdo hodi v laško naj kaj napiše

Jaz sem bil enkrat za spremebo v Laškem. Zelo urejeno in dobro poskrbljeno, vendar kar pa hočeš nekaj naknadno ali spremeniti se pa zgubijo. Je precej dražje, terapije se mi pa niso zdele nič boljše kot v Topolšici, kar nekateri prisegajo, da so .
Je pa odvisno kako toplice vzameš. Priporočam ti, da narediš spremebo in greš enkrat v Laško, da vidiš.

Laško:
+ prijazni ljudje
+ zanimiva vodna masaža v bazenskem prostoru
+ terapije

– hrane preveč ( moraš se kar precej držati nazaj po 14 dneh )
– okolica nezanimiva ( na eni strani zelo prometna cesta in železnica nadrugi strani reka ) malo možnosti sprehoda po naravi
– bazen, vstop omejen ( se sedaj ne spominjam kako že ), brez plavalnega bazena ( samo terapevtski )

Topošica
+ obilo možnosti sprehodov v naravi
+ hrane ravno prav in zadovoljiva ( Vesna )
+ terapije
+ bazen

– odos osebja do bolnikov MS si zasluži en velik minus – že pri najavi prihoda oz. rezervacije, ko omeniš da si na napotnico MS se takoj spremeni ustrežljivost osebja, pa še tja nisi prišel. Meni se vedno zgodi da zelo težko uspem dobiti termin, ki ga jaz želim ( sem zaposlen in moram se pač prilagajati službi ), vedno mi ponujajo neke termine, ki bi jih oni imeli radi zasedene. Pač se zavedajo da nimajo konkurence , ker Laško je precej dražje in naši se pač večinoma odločajo zaradi tega za Topolšico ( nizki budžeti bolnikov z MS ).
Jaz si zadeve uredim sam in brez pomoči in plača je še cela zato si lahko privoščim tudi kakšno doplačilo na račun nesposobnosti hotelskega osebja.
Lahko si pa potem predstavljate preživljanje bolnikov MS, ki so nemočni in brez spremljevalcev ( “nategnejo te kolikor morejo” )

Objektov ne bom ne grajal in ne hvalil nikjer saj jaz ne hodim v toplice zaradi granita ali marmorja in zlatih kljuk.

Toliko na hitro. Šibamo ponoči na morje.

Upam, da ti bo vsaj malo v pomoč.

Janez s tabo se pa globoko strinjam v vsem kar si napisal. Najbolj pa je tudi mene prizadel ta odnos do bolnikov z MS. Maserka v Laškem mi je celo rekla, da so to najbolj sitni ljudje in jih tako vidi vso njihovo osebje. To me je tako pogrelo, da sem ji vljudno povedala prav nekaj krepkih.
Ne smemo se pustit, ampak jim nefer odnos kar direktno povedat.
Uh, mogla sem si dat duška….pa vidim da nisem edina ki je to v toplicah doživela.

Hojla!

Na vse prebrano tukaj moram sama tudi dodati svoj delež. Ne bom navijala ne za Topolšico in ne za Laško, napisala bom samo kar sama mislim. Bila pa sem na obeh koncih.

Sem presenečena, da je napisano, da je hrane v Laškem preveč. Vsi obroki so namreč samo postrežni in so torej “doze” odvisne od vsakega posebej. Je pa sigurno res, da je izbira v Laškem neprimerno večja, že če govorim samo o vrstah sadja zjutraj pri zajtrku. V Topolšici je bilo pred nekaj leti kar slabo poskrbljeno za goste v Mladiki, sem bila sama priča tega. Menda je zdaj bolje.

V Laškem poleg zdravilišča je lep park za sprehode, tudi za tiste, ki ne zmorejo večjih vzponov, možnosti za še bolj čile pa je seveda še več. Sam kopališki kompleks je v Topolšici neprimerno večji, vendar se tudi v Laškem najdejo ure, ki so primerne za mirno kopanje tako v zunanjem kot v notranjem bazenu.

Kar se tiče terapij in osebja; imam dobre izkušnje v obeh zdraviliščih. Če si sam prijazen do ljudi ti tako tudi vrnejo, take so moje izkušnje.

Zdraviliško bivanje ni namenjeno samo fizičnemu okrevanju, kar pacienti v prvi meri pričakujemo, ampak tudi trenutkom brez nepotrebnega obremenjevanja in psihičnemu oddihu, zato je potrebno, kot na vsak dopust oditi s pozitivnim pričakovanjem in potegniti iz tega največ dobrega kar se da.

Verjamem, da se napake dogajajo povsod in da smo ljudje različni zato pač vaskdo izbere po svojih željah in pričakovanjih. Zato je tudi prav, da imamo možnost, da pač izberemo kar želimo. Moramo pa se vsi po vrsti zahvaliti našemu društvu in vodstvu le taga, da nam res omogočajo take bonitete, ker bi drugače marsikdo ostal brez tako potrebnega oddiha v zdravilišču.

To je nekaj misli, ki so se mi porodile ob branju…
Vsem želim mirne dneve brez večjih težav………..korajža velja!!!!!!!!!!!!

Lp.P.

New Report

Close