Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Gibanje, oblikovanje in krepitev telesa Topla čokoladna torta – za sladkosnede

Topla čokoladna torta – za sladkosnede

Ko se že ravno pogovarjamo o Montignacovi knjigi – tukaj je še en recept, ki meni premaga pregnati poželenje po sladkem. No, v bistvu ga ne prežene, ker se mu vdam, hehe. Jaz sem to pecivo jedla ves teden in kljub vsemu zabeležila minus. Pride nekako kot browniji, če jih katera pozna, samo da so brez sladkorja. Torej:

250 g jedilne čokolade (70 %)
5 jajc
2 žlici konjaka ali žganja (jaz sem naredila brez)
1 čajna žlička pomarančne lupinice
1 ščepec soli

Čokolado s pol kozarca vode stopimo v vodni kopeli.
Beljake ločimo od rumenjakov. Beljakom dodamo ščepec soli in jih stepemo v čvrst sneg.
Stopljeno čokolado vzamemo iz vodne kopeli, ji primešamo konjak in polovico pomarančne lupinice. Dobro premešamo, da nastane bogata krema.
Pustimo 2-3 minute, da se ohladi, nato primešamo rumenjake. Previdno primešamo še beljakov sneg, da dobimo rahlo zmes. Kremo vlijemo v pekač za torte 5 cm visoko. Potresemo s preostankom pomarančne lupinice.
Pečemo 20 minut v pečici, razgreti na 100 stopinj. (jaz sem na koncu podaljšala in dvignila temperaturo)

OPOMBA: To sladico lahko postrežemo s stepeno smetano, kepico vanilijevega sladoleda ali kot lebdečo kepo na vanilijevi kremi (to je Montignacovo besedilo, ne moje).

Dober tek.

Njami ! To zagotovo pade ta vikend ! Glede na to da sem na vzdrževanju in ne več hujšanju si lahko privoščim tudi kakšne ovinke levo in desno občasno 😛 Poročam kako je uspelo ! Hvala za recept teh itak nikoli ni preveč 🙂

Veš, ti povem, da to sploh ni ovinek. Pecivo je blazno nasitno, tako da ga veliko itak ne moreš pojesti. Kakšen košček pa sploh ni problem, sploh zato, ker ima vse skupaj nizek GI. Ti si kar privošči. :))

Trinka,

jaz bi dodala še malo fruktoze. Če se ne motim, jo Montignac dovoljuje (jutri ga preberem ponovno, ker sem bila prvič malo šlampasta). Grem danes v DM ponjo!

Všeč mi je tista z lebdečo kepo, hihi

Trinka, ali se lahko to pecivo zmrzne? Če ga jaz spečem bom sama vse naenkrat pojedla, edina rešitev da ga skrijem v skrinjo.:-) Ne morem ga pa speči en košček. LP!

Tole z zamrzovanjem je dobra finta za nas, ki zlahka podležemo skušnjavam! Jaz še kruh narežem na rezine in direkt v zamrzovalnik z njim! Potem pa hop v mikrovalovko in to samo toliko, kolikor bom pojedla (ali bolje: smem pojesti).

Fruktoza je po mojem nepotrebna, ker je zaradi čokolade pecivo sladko. Glede zamrzovanja ne bi vedela, jaz sem pecivo jedla skoraj ves teden malo po malo. Res, je zelo nasitno. Vsakič ko sem si odrezala košček, sem si mislila, jezus, to je tako, kot bi pojedla pol čokolade naentrat, pa še kakšno jajce zraven. 🙂 In me je ustavilo.

New Report

Close