Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Topa bolečina v spodnjem delu trebuha

Topa bolečina v spodnjem delu trebuha

Pozdravljeni,

sem v 14/6 t nosečnosti in od včerajšnjega dopoldneva opažam topo bolečino v spodnjem delu trebuha, ki naprej vztraja tudi danes, naj omenim, da sem imela dan pred tem spolni odnos, prav tako tovrstne bolečine do sedaj nisem zaznala, drugih stanj ne opažam. Bolečina je znosna. Redni pregled imam sele cez teden dni, v ZD pa ginekolog dela sele v pon, ni urejenih nadomescanj. Zanima me ali bi bilo smotorno iti recimo jutri na samoplacniski pregled? Ali lahko pocakam na svoj redni pregled, v kolikor bi stanje ostalo enako.

Za odgovor in pojasnilo se vam prijazno zahvaljujem, Ema

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Odgovor na objavo uporabnika
Ema289, 18.09.2025 ob 07:03

Pozdravljeni,

sem v 14/6 t nosečnosti in od včerajšnjega dopoldneva opažam topo bolečino v spodnjem delu trebuha, ki naprej vztraja tudi danes, naj omenim, da sem imela dan pred tem spolni odnos, prav tako tovrstne bolečine do sedaj nisem zaznala, drugih stanj ne opažam. Bolečina je znosna. Redni pregled imam sele cez teden dni, v ZD pa ginekolog dela sele v pon, ni urejenih nadomescanj. Zanima me ali bi bilo smotorno iti recimo jutri na samoplacniski pregled? Ali lahko pocakam na svoj redni pregled, v kolikor bi stanje ostalo enako.

Za odgovor in pojasnilo se vam prijazno zahvaljujem, Ema

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Pozdravljeni,

nelagodje in celo bolečine v spodnjem delu trebuha so v nosečnosti pogoste in običajno niso nevarne. Lahko so posledica naraščajoče teže maternice, rahljanja kosti, zaprtosti oz slabe prebave.

Če so bolečine zmerne, se ne stopnjujejo in minejo po počitku oz spremembi položaja telesa, ni potrebno, da greste na predčasen pregled. Svetujem počitek, lahko hrano, hidracijo. Če ne morete v službo, prosite osebnega zdravnika za nekaj dni bolniške.

Če se bolečine stopnjujejo ali se jim pridružijo še druge težave, npr slabosti, bruhanje, driska, krči, povišana temperatura, izcedki iz nožnice, pa je potreben pregled takoj.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close