Pozdravljeni.
Že dalj časa se mi pod rebri na desni stani pojavlja občasno topa bolečina.
Poteka nekje od sredine trebuha, točno pod rebri desno. Pravzaprav imam bolj občutek ” topega” tiščanja, včasih pa nekako rahko peče,(vsaj zdi se tako)Včasih nekaj dni nič,včasih pa nekajkrat na dan po par minut..Nimam nobenih slabosti,razen,da se mi včasih spahuje..Ni hudo,vendar me je začelo motiti..
Stara sem 50 let.Razen obolenja ščitnice (hipotiroza-euthyrox 75) in občasnih bolečin zadaj v predelu vratu,ki se razteza preko ramen in lopatic nimam .Mislim,da je temu kriva obraba vratnih vretenc,oz.hrbtenice…
Ali je smiselno,da zaradi tega obiščem zdravnika,oziroma kakšno je vaše mnenje,kaj bi lahko bilo..
Spoštovani!
Ker je pod desnim rebrnim lokom žolčnik, kjer so lahko žolčni kamni, vam priporoča narediti UZ trebuha in se o te prepričati. Lahko izžareva bolečine tudi iz drugih okolnih organov, kot so želodec, debelo črevo, ledvice in izvodia.
LP, Marija š. Gašperšič
Pozdravljeni.
Zadnjih nekaj mesecev me skoraj vsak dan boli pod rebri na desni strani, poleg tega sem izgubila apetit in v 3 tednih shujšala 7kg, brez kakršne koli diete ali vadbe. Pred 3 meseci sem bila na UZ trebuha vendar opazili niso ničesar.
Zanima me kaj bi to lahko bilo.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.
Pozdravljeni,
Na podlagi opisa težav tezko svetujem. Potrebno je opraviti še dodatne preiskave in sicer laboratorij, kolonoskopijo in gastroskopijo.
Lp
Jurij Bednarik, dr.med. Spec. Internist
Klinika Pacient
Pozdravljeni.
Prosim za odgovor glede naslednje zadeve: danes zjutraj sem opazila kri na blatu, bila je rdeče barve, bolj na začetku školjke (kot bi bila v tistem delu blata, ki je nazadnje prišel ven), nato pa je bila svetlo rdeča kri še na papirju, bolečin posebnih nisem imela pri odvajanju, morda sem le na začetku odvajanja malo bolj potisnila. Zadnje dni me tudi špika okoli popka, predvsem na desni strani ter čutim bolečine v križu (špikanje, pekoč občutek). Mi lahko morda poveste kaj bi to bilo? Ta krvavitev se mi je pojavila dvakrat pred letom in pol ter ene trikrat lansko leto. Odvajam redno, enkrat na dan, blato je vedno mehko, posebnih težav pri odvajanju načelom nimam.
pozdravljeni
skoraj zagotovo je opisana krvavitev posledica krvavitve iz notranjih hemoroidov. v kolikor težava ne bo spontano izzvenela obiščite zdravnika, ki vam bo predpisal svečke.
Sevada pa svetujem , da v primeru ponavljajočih težav opravite kolonoskopijo.