Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Topa bolečina, glavobol…

Topa bolečina, glavobol…

Pozdravljeni!

Pred dobrimi tremi tedni sem imela konjuktivitis in mi je okulist predpisal kapljice Dexametason-Neomycin, ki sem jih po predpisu jemala 16 dni – porabila celo stekleničko. Že med terapijo se mi je začela pojavljati topa zmerna bolečina v levem očesu, nato še na desnem. Bolečina se pojavlja v valovih na vsake toliko časa. Pričeli so se tudi glavoboli (predvsem v predelu senc – očesom in ušesom) in občutek nekakšnega pritiska, opažam nekoliko bolj motno sliko, če gledam npr. v oblačno nebo mi pred očmi plešejo svetle pike, danes pa sem opazila, da z levim očesom vidim tudi manjšo temno liso. So to normalne stvari po vnetju in zdravljenju s omenjenimi kapljicami, ali je možno, da je prišlo do kakšnih stranskih učinkov? Te stvari so že prav mučne in me skrbi. Prosim vas za nasvet in po možnosti utemeljitev.

Zelo vam bom hvaležna in lep pozdrav,
mam

Vse težave, ki jih opisujete lahko pripišemo visokemu očesnemu tlaku, ki se v določenih primerih lahko pojavi po dajanju kapljic, ki jih omenjate. Menim, da bi bilo smiselno preveriti kakšen je očesni tlak. Po prenehanju kapljic (kortikosteroidov) se ponavadi očasni tlak normalizira, tako da, če ste s kapljicami prenehali lahko, da bodo težave same od sebe minile.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close