Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tonzilitis

tonzilitis

Ko sem bil pri otorinoralingološkem pregledu smo mi za diagnozo napisali:
J35.0. Kronični tonzilitis.
Prosim, če mi razložite, kaj je to in kako naj se sam zdravim.

Spoštovani!

Kronični tonzilitis je kronično vnetje mandlejnov. Sama diagnoza ne pomeni nič, če se vam angine ne pojavljajo štiri- ali večkrat na leto. V tem primeru je smiselna operacija, drugače pa zdravljenje poslabšanj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni,

Odkar sem 10 let nazaj imela bakterijsko angino se mi nabirajo cepki v braudaj mandljev. Naceloma tezav nimam, le obcasno zadah.. Zanima pa me naslednje, namrec na koncu jezika na sredini jezika vidim isto taksno belo grudico kot se recimo nabira v mandljih. Ker imam mocne refleks nikakor ne morem preveriti za kaj gre a izgleda isto se mi zdi.. Je mozno da se tudi tam nabirajo cepki na koncu jezika? Na primer ce odprem usta in izplazim jezik potem je ta grudica pod resico v grlu na jeziku.. Vcasih imam obcutek da mi kaj stoji v grlu, boli me skoraj nikoli razen zadah obcasen. Bi bilo lahko kaj hujsega? Ce so samo cepki, kako bi lahko odstranila vsaj tega z jezika ker imam res mocen refleks in to tezko naredim sama.. Mi to lahko naredi zdravnik s cim?

Lep pozdrav

Pozdravljeni, če si tisto na kziku predstavljam prav, res dvomim da bi šlo za isto kot v brazdah mandljev, ali da bi bilo potrebno odstranjevanje. Lahko pa pokažete zdravniku. Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close