Najdi forum

toliko vprasanj

Lep pozdrav!

zaradi hude fobije pred zobozdravnikom, ki je trajala 20 let, imam v ustih krizno situacijo. na sreco sem nasla upokojenega zobozdravnika z zlatim srcem, ki mi je nekoliko pomagal.
situacija pa je sledeca- zgoraj mi manjkajo na eni strani 6,7, na drugi pa 5,7, z izjemo osmic imajo ostali zobje ogromne zalivke. tudi ugriz ni taksen, kot bi moral biti, zobje strlijo navzpred.
Zanima me, kaj bi bil najboljsi postopek; ta zobozdravnik dela namrec le mosticke in bi mi to tudi napravil, ugriz bi pustil.
a je boljša resitev implant, koliko jih je potrebno, (mislim da 4), ali bi bilo bolje najprej nositi aparat, da popravim ugriz, in nato protetika…

v bistvu me zanima samo to, kaksne so druge moznosti, ker sem se mlada, manj kot 30 let in se bojim da bi ta dva mostička odpadla in bi bila brez zob

zanima me tudi,ker sem samoplacnica, pa ceprav vem, da o cenah ne morete govoriti, koliko bi to okvirno stalo, a je to tisoc, 5 tisoc, 10 tisoc evrov ali vec, samo tako, da vem ,kaj lahko pricakujem

Najlepsa hvala za odgovor

Spoštovana grm2,

glede na vašo starost vam svetujem posvet pri ortodontu. Sama bi se zagotovo odločila za ortodontsko terapijo (hkm, v bistvu sem pred leti tudi se:)), nato pa še protetično, če bi to bilo potrebno.
Ponavadi se pri pripravi na ortodontsko terapijo odločamo, kater ezobe bi odstranili, da se ostali lahko uvrstijo v zobni lok, pri vas takih odločitev ne bi bilo potrebno sprejemati (seveda v primeru, da bi bile potrebne ekstrakcije).
O cenah res nimam pojma – ortodontska terapija se vrti okrog 2000 €, o cenah implantatov oz. mostičkov pa sedaj niti ni primerno razpravljati, ker ne vemo, koliko (če sploh) jih boste po koncu ortod. terapije potrebovali.

New Report

Close