Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Toksoplazmoza in homeopatska zdravila

Toksoplazmoza in homeopatska zdravila

Pozdravljeni,

v nosečnosti sem se okužila s toksoplazmozo, tri teden pred rojstvom prejemala Rovamicin (3×2 tableti na dan). Ob rojstvu je hči takoj začela prejemati Spiramicin (3 tedne 2x na dan), sedaj, ob ponovnem testiranju so ji odkrili protitelesa, ki kažejo, da je res okužena, vendar o tem niso povsem prepričani. Da bi se ognili posledicam, ki jih toksoplazmoza na dojenčke ima, bo z jutrišnjim dnbem pričela s terapijo, ki bo trajala eno leto, ko bo jasno, ali so protitelesa moja ali njena(!!!). Skratka – seveda se želim ogniti posledicam in ji bom antibiotike dajala, ker pa so rezultati v zvezi z gototvostjo okužbe tako nejasni, me zanima,če se da s homeopatijo to ali ugototviti ali pa celo zdraviti? Eno leto antibiotikov ni mačji kašelj …Prosim za odgovor,

Lp in najlepša hvala,

A.

Pozdravljeni,
redko se mi zgodi, da nimam pametnega odgovora na vprašanje, tokrat žal tako. Kar se homoepatskega zdravljenja tiče, smo v vašem primeru zeloo omejeni, sajza ustrezen predpis potrebujemo jasno izraženo klinično sliko, da smo lahko vsaj približno gotovi, da bo zdravilo naredilo to, kar se od njega pričakuje. Pri vašem otroku tega nimamo, imamo samo izvide, ki so lahko lažno pozitivni (vaša protitelesa v otrokovi krvi). Zato kakršnokoli homoepatsko zdravljenje v vašem primeru najbrže ne pride v poštev.
Na vašem mestu bi se temeljito pozanimal, koliko je varno in pametno z antibiotiki še malo počakati in kako hitro ter na kakšen način bi se dalo čimprej izvedeti, čigava so ta protitelesa. In začeti z antibiotikom tedaj, ko se bo to ugotovilo. Ampak, premalo vem o tej specifiki, da bi lahko bil kompetenten na tovrsten, konvencionalno medicinski način.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close