Najdi forum

Toksoplazmoza

A mi lahko prosim katera pove, kam točno se moram zglasit na ginekološki v Lj, če so mi ugotovili svežo okužbo s toksoplazmozo?
Hvala in vsem srečno nosečnost brez zapletov

Glede na to, da je že nekaj časa minilo od tvojega sporočila, si verjetno že izvedela kam se moraš zglasit. Če nisi pa je odgovor sledeč: v Ambulanto za patološko nosečnost – nahaja se v pritličju. Jaz sem tudi imela svežo okužbo. V tej ambulanti so mi vse obrazložili kar se tiče zdravljenja v nosečnosti in kasnejših postopkov. Naj le povem, da je zdravljenje uspelo in imam zdravega 27-mesečnika. Če te zanimajo podrobnosti o toxo mi odpiši.
lp

Jaz sem se tudi sveže okužila s toxo in jemljem antibiotike. do konca nosečnosti imam še slab mesec. Medo jaka a lahko mal napišeš kako je blo ko si rodila: je otrok takoj dobil tablete, kako je s pregledi?

Hvala

Ja živijo po dolgem času. Vidim šele danes, da ko si mi ti odpisala Medo Jaka, sem jaz že imela amniocintezo. Potem so ugotovili, da otroček in plodovnica nista okužena. Včeraj sem bila že na prvem kontrolnem uz po štirih tednih in je stanje zaenkrat hvala bogu še vedno nespremenjeno, to je bp.Čez 4 tedne mam spet uz v Lj. Ves ta čas pa seveda jemljem rovamicyine. Upam na najbpljši možen razplet. Če se ti da kaj napisat, te pa prosim za koristne info.
Hvala in lp

Oj!

Pomladprihaja v katerem mesecu pa si ce smem prašat? Jaz sem v 37. tednu in tudi še jemljem tablete, tako kot pri tebi je bila AC negativna in upam da bo do rojstva vse cool. Imela sem pa tudi Uz preglede v Ljubljani na 4 tedne. Sedaj ko imam še 3 tedne do poroda pa nič več. Kje pa boš rodila?

Živijo,
jaz sem zdej v 31. tednu. Moj PDP je 18. avg. Rodila naj bi sicer v Ce, ker sem pač s tega konca, sem pa ravno razmišljala, da moram mojo gin. vprašat, če bom slučajno morala iti v Lj. Ker se mi zdi, da mora otroček tudi takoj po porodu začet dobivat neka zdravila? Nič ne vem točno v zvezi s tem, ker ponavadi ko sem pred zdravnikom, sem kar bolj tiho in ne vem kaj bi vprašala, potem doma se mi pa poraja milijon vprašanj.
Ti želim srečen razplet seveda in veliko veselja z malim škratkom.
Lp

Oi!

Ni ti treba nujno roditi v LJubljani, ker itak ti bodo tam dali zdravila za sabo in navodila in to neseš potem v porodnišnico kjer boš rodila. Jaz sem najprej tudi mislila, da bom kr v LJ rodila, ker pa sem iz Gorenjske sem se premislila.

Tudi tebi želim vse naj naj in da bo vse ok.

hej
ravno danes sem našla vašo temo…
se obremenjujem s istim vprašanjem. prvič ko so me testirali sem bila neg., potem sem za novo leto jedla domačega tatrca (možnost okužbe je 50%), ponovno sem bila testirana 4.1.08 (22.teden), vendar so mi povedali da tudi če sem se okužla, mi ta izvid še ne bi pokazal rezultata.Zdaj sem cela pecljih, ker naslednjič me bo testirala šele po 30.tednu (sedaj sem v 24.tednu).Po kolikem času če mi ugotovijo poz.rezultat,se še da pomagat, da se otrok rodi zdrav? v katerem mesecu so vam ugotovili, in koliko prej ste se okužile?
sem že tko na koncu z živci, da že iščem kam lahko grem na samoplačniško testiranje..

hvala vam za pomoč.

To kdaj se okužiš ne vejo točno. Meni so rekli, ko sem prišla z pozitivnim rezultatom v Ljubljano, da je lahko od tega minilo 14 dni ali pa več. Takoj sem tablete dobila in to je bilo to. Glede na podatke, ki sem jih zasledila so se okuženim materam pri nas rodili zdravi otroci. tako da upamo na najboljše. Ko sem jaz izvedela za okužbo sem bila panična, na internetu sem vse prebrala in ko sem začela brati posledice me je minilo. bi bilo bolje če ne bi nič vedela o tem. sedaj sem že bolj pomirjena in mislim predvsem pozitivno.

LP!

Pozdravljene

tudi mene zanima kaj se zgodi ce npr. meni so vzeli kri za tokso tretjic v 30 tednu kaj se pa zgodi ce se okuzis v 32 tednu ali enkrat kasneje do rojstva otroka ko ne kontrolirajo vec? Kaj se zgodi? Kasne so posledice tako pozno? ali lahko se kako ugotovijo ce si se okuzil?

Pišem malce pozno, pa vseeno. Mogoče bo katera ob moji zgodbi vsaj malce pomirjena. Ker vem, da sem ob moji okužbi tudi iskala odgovore po internetu, pa razen tistih tahudih, da otroci umrejo in podobno, nisem našla nič kaj tolažilnega.

Konec 6. meseca nosečnosti so mi ugotovili svežo okužbo s toksoplazmozo. Seveda je bil šok in velik strah. Ginekolog me je še 2x napotil na testiranje, tako da je preteklo kar nekaj časa, ko me je napotil v porodnišnico.
Tam so mi naredili UZ in CTG, pogovorili smo se, nič posebnega, vse je bilo OK. Dobila sem tablete, mislim da Rovamicin.
Na naslednjem pregledu so mi spet naredili UZ, gledali so predvsem možgane in zdravnik mi je omenil, da se bova na naslednjem pregledu dogovorila o sproženju poroda. Rodila naj bi 2 tedna prej, da bi se otrok čimprej rodil in tako zmanjali možnost okužbe ozir. bi otroka čimprej začeli zdraviti.

Na amniocentezo nisem šla. Se niti meni niti mojemu ginekologu ni zdelo smiselno, ker sem bila že konec 7 ali v začetku 8. meseca nosečnosti.

Na srečo mi poroda niso sprožili, ker mi je v 37. tednu odtekla voda in sem šla rodit. Rodila sem zdravo punčko, v kar pa sploh nisem dvomila, saj so vsi UZ-ji pokazali da so možgani OK.
Ob porodu so iz popkovine vzeli kri in jo poslali na testiranje. Otrok pa je 2x dnevno dobival zdravilo – sirup Rovamicin.
In čez 3 tedne smo izvedeli, da je moja punčka okužena s toksoplazmozo. Napoteni smo bili na infekcijsko kliniko v LJ, kjer je super zdravnica – dr. Arneževa. Tam smo se dogovorili, da pridem spet čimprej k njim za par dni, da bodo nardili par preiskav.
In tako sem čez 2 dni s 4 tedne staro punčko ostala pri njih 4 dni – bolj kot preiskave sva tam čakali na izvide. Iz žile so ji vzeli kri in poslali na testiranje – okužba pozitivna, naredili so CT glave – vse OK. K nevrologu nisva rabli it, ker se je punčka dobro odzivala.
Dobili sva zdravila za 1 mesec in nov termin za kontrolo.

1 leto smo imeli vsak mesec pregled na Infekcijski kliniki, kjer smo dobivali vsak mesec novo porcijo zdravil. Otroku smo prvih 6 mesecev dajali zdravila vsak dan 2x na dan (na 12 ur), po 6. mesecu pa le še 3x na teden.

Zadnji pregled smo imeli sedaj pri 1,5 letu, hkrati smo bili tudi na očesni kliniki. Naša punčka je zdrava.

Kolikor sem se skozi ves ta čas pogovarjala z zdravnico, je pomembno, da se z zdravljenjem otroka čimprej prične. V puberteti so potem možne težave z očmi – v smislu nekoliko slabšega vida.

V kolikor bo otrok okužen s toksoplazmozo, vas čaka kar precej tekanja okrog zdravnikov. V prvih 4 mesecih smo imeli še 2x UZ možganov, 2x kontrola vida.
Zaradi jemanja zdravil, kontrola krvi pri pediatru na 14dni in 1x mesečno tehtanj, saj je potrebno na Inf. kliniko sporočiti težo otroka, da pripravijo primerno dozo zdravil. Moja punčka je jemala 3 vrste zdravil.

Če katero še kaj zanima, naj se mi kar javi.

Zanima me kje si rodila in če je nujno, da rodiš v Ljubljani

New Report

Close