Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Tokrat malo drugace

Tokrat malo drugace

Pozdravljene punce!
Ze nekaj casa prebiram ta forum, ki sem ga nasla po nakljucju. In moram vam povedati, da mi je kar toplo pri srcu, ko vidim, kaksno podporo lahko dobi tukaj clove, ki ima tezave. In veliko koristnih informacij. Ne vem, kako lahko nekdo, ki ima taksne tezave kot ve, ohrani toliko optimizma, ko pa so zelje tako mocne. In verjamem, da zelo boli, ko cakas in cakas na izpolnitev te zelje. Midva z mozem sva se prejsnji mesec odlocila, da zacneva delati na tem, da bi dobila otroka, in ze po prvem mesecu, ko se ni nic zgodilo, sem cutila razocaranje. In me mori, moram priznati. Mogoce tudi zato, ker sem se ze pred casom vzivela v vase zgodbe. In sedaj bi rada pregnala to zamorjenost, rada bi mislila na kaj drugega. Veste, midva z mozem se fantasticno razumeva. In resnicno si zeliva tudi plod te ljubezni. In bolj kot razmisljam, bolj se mi zdi pomembno, da se cimbolj predajava drug drugemu. In porodila se mi je ideja, da bi malo pozabila na zamorjenost, da bi me punce, ki si zelimo ustvariti druzine, malo pokramljale o tem, kako bomo prezivele dan, kaj bomo pocele, da bi zadovoljile sebe in partnerja in da nebi mislile samo na ovulacijo in te reci.
Jaz bom danes pripravila romanticno vecerjo ob svecah. Oblekla se bom v eroticno perilo in poskrbela, da bo noro. Ne vem, ce lahko napisem, kaj vse bi pocela, ce pa da se katera pobudo, vam obljubim, da bo nasvetov veliko. Vsak dan. Upam, da me ne boste prevec grajale, rada bi samo preusmerila svoje misli in se komu popestrila dan.

Cakam!

ja tudi jaz sem tako razmisljala, presenečala,sokirala na zacetku. Zdaj pa je ze od tega 18 mesecev, pa se vedno nic, in po vsem tem casu, mislis le se na sex-da zanosis, in za vse ostalo ti mine. Res je, da ne bi smel tako razmisljati, vendar, ne morem si pomagati.
Zelim ti, da bi ti ob tvojem dejanju to tudi uspelo.

lp
H

Draga Hana!
Jaz sem razmisljala tako: Ko ne zelis zanositi, ti seks dosti bolj pase, ker riziko je pac riziko. In kar ni “dovoljeno”, pac najbolj pase. Sem slisala, da tudi kontracepcijske tabletke zmanjsujejo zeljo po spolnosti, ker so prevec zanesljive. In ko berem samo o tem, kako seksate, samo da bi zanosile, me zmrazi. Ne bom rekla, da vas razumem, ker bi to bilo nesramno. Ce sama tega ne bom dozivela, pac ne bom mogla razumeti, to je dejstvo. In ne bom rekla, da probajte nekaj spremeniti, ker jaz nisem prava oseba za to. Veseli pa me, da kljub svojim problemom, ne stresate slabe volje na osebe, kot sem jaz. Sem hotela pac samo eno temo odpreti. Ker se mi je zdelo pomembno. Pomembno za mene. Ker si ne morem predstavljati, kako ve cutite in dozivljate svoj problem. Jaz vem samo, kaj je razocaranje po enem mesecu, kaj pa bo, bomo pa videli.

Veliko uspeha in lepih trenutkov vam zelim.

Hojla,

tudi jaz poskušam na vse možne načine misli preusmeriti stran od ovulacij in datumov (s katerimi sem zadnje čase zelo obremenjena ?!) in včasih kar rata !
Ker vem , da sem prvič zanosila ravno tisti mesec, ko sem rekla ZDAJ JE PA KONEC S TO OBSEDENOSTJO Z BEBIKO, resnično. In sem se čisto odštekala.Zdaj po splavu sem spet v tem deliriju in ne morem ven. A je treba odmisliti, res!!!!!! Ker verjamem, da to pomaga.

Takšna ideja je tudi dobra, še posebej takrat , ko mogoče pa vendarle ne gre za čas ovulacije in najbolj plodnih dni. Moj dragi je v času prvih poskusov naravnost znorel, da pa že ne bo skakal na ukaz – Gremo! Zdaj je ovulacija! In kmalu sem ugotovila, da ima prav ! Seks je nekaj najlepšega kar si lahko dva delita oziroma pri katerem se lahko tesno združita, stisneta kot pri nobeni stvari.
Če je Ljubezen pri hiši, potem je to zbliževanje tako in tako ‘na sporedu’ vsak drugi dan, a ne? To pa je več kot dovolj za zanositev, seveda ob malce sreče in če ne gre za druge ‘mehanske’ probleme .

No ja, to je moje mnenje .
Veliko ljubezni Vam želim in sreče ter dveh črtic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
alenka

Sandra,
tvoja ideja res ni slaba, ampak pri meni, oz. naju ne bi vžagala.
Ko se par skoraj 2 leti trudi, da bi priskakal dojenčka in se nič ne zgodi, mu sigurno tudi posebni obredi ne preusmerijo misli stran od motiva za seks. Ves čas imam v glavi: “Mogoče pa danes le rata!” Žal. Vsaj pri naju je tako. Veš tudi v kakšnem času živimo, ko nas gonijo po službah… Potem se pa še kaj dodatno izobražuješ, ker se pač moraš… PSIHA JE V PODNU.
Meni po vsem tem niti na misel ne kapnejo čipke in sveče. Četudi sem trenutno kar na POWER-ju, me podzavestno ves čas kljuva, kdaj je O, bla, bla, bla.

Sandra, svetujem ti, da se spraviš dol s tega foruma, ker te po nepotrebnem vznemirja. Morda se niti ne zavedaš, ampak ne hote boš tudi ti začela opazovati svoje telo, panicirati in pod vplivom naših izkušenj, boš delala tudi zaključke pri sebi in videla vse mogočne znake… Res se raje rukni v čipke in gasa. Ko pa ti res po kakšnem letu ne bo ratalo, se nam pa javi.

Želim ti, da bi uspela in da ne bi prestajala vsega tega, kot me tu gori in še marsikatera, ki žal ne more pisati v ta forum.

Ja pri meni je pa ze res kriza. Ravno vceraj sva pac ustvarjala pikico, in moram priznati, da se mi sex ze tako upira, da ze v sluzbi razmisljam, joj danes zopet moram.
To pa se ni vse, po vrhu pa me se ob vsakem dotiku boli. Bojim se da bom
oz. da sem ze frigidna.
Najboljse bi bilo, da grem kar na umetno , pa da ne bi vec sex-ala po urniku.
Vsega imam ze polno glavo, jooooooj meni se bo zmesalo.

Sorry vsem, da sem se razjezila……tako me pac vcasih prime, da bi vse…..

lp

Hana, nič ni narobe s tabo. Čisto normalno reakcijo doživljaš na vse, kar se ti dogaja.
Jaz sem bila čisto na istem. Moj dragi tudi. Bližal se je večer in že me je tlačila mora… joj, ti skoki! En ciklus sva celo blazno pretiravala. VSAK DAN, češ, da bo sigurno ratalo. Pa seveda NI RATALO. Ta ciklus sva oba mislila, da se nama bo zmešalo. Mene je ob pogledu na “lulčka” skoraj zadela kap od hudega, hahaha. Grozno, ampak resnično! Vse se mi je že upiralo. Moj možek je norel: “Pa saj nisem stroj, jaz tako ne morem več…” In potem sva se poleg vsega še kaj spičila in po moje sem po svetu hodila, kot slepa kura. Še enkrat ponavljam, to so bili dnevi groze za naju – še posebej proti koncu ciklusa. Potem me je povrh vsega še zafrkavala menstruacija, ki je prvič po nekaj letih zaostajala par dni. In jaz vsa vesela (ker se je izostanek zgodil prvič v lajfu) letim v Lekarno po CB in ŠOKKKKK, samo 1 črtica. Sem mislila, da bom umrla. Takrat pa sem se odločila… rabiva pavzo. Do septembra bova skakala samo po potrebi, oz. na 2-3 dni. Če bo, bo, če ne, pač ne. Tako ne gre več naprej.
Tisti par, ki ne gre čez vse to, si niti misliti ne more, kako seks lahko postane NOČNA MORA.

Draga, Hana, nisi frigidna. Boš videla, prišel bo cajt, ko si boš rekla: “Ne, tako ne gre več naprej. Jaz tega ne zdržim več. Ne bomo več tako pogosto seksali. Pa če rata kaj ali pa ne!”
Jaz zaradi zdravstvenih razlogov po tistem zelo aktivnem ciklusu nisem cel mesec nič skakala. Ej, kako je pasalo. Čisto sem se nakulirala. Po enem sušnem mesecu pa sem bila, ne boš verjela, že tako “za stvar”, da sem našega skoraj “ubila z naskokom”, hahahah. Res,tako je bilo!

SKRATKA, POTREBUJEŠ ENO ORNK PAVZO!!!!!! Ubogaj me!

Hana, a vidva to kar vsak dan???? Pa sej se vama bo strgal!
Verjemi mi, da je 2-3* na teden čisto dovolj, poleg tega je pa še seme bolj kvalitetno. Res ne bo nič narobe, če si data kak dan dopusta, a ne punce?

Pozdravček – Ajda J

Hvala Taja
ves, se to ti moram povedati, da ze jocem po sex-u, ker mi je taksna muka.
Zdaj se bom potrudila in cez poletje bova sexala samo ko nama bo.
Bom upostevala tvoje nasvete.

se enkrat HVALA.

Ves Aja, ko pride 10,11, 12…..do 16 dan, si vedno mislim, da je mogoce danes tisti dan, zato pac to pocenem vsak dan .(saj vem da ne bi trebalo vsak dan, pa si ne morem pomagati). vendar se bom potrudila, da ne bo vec tako.

HVALA

Marsikdaj sem slisala, da pari pozabijo, zakaj so se ljubili, kaj jih je privlacilo na zacetku. Pozabijo, cemu so se smejali in zakaj so se sploh zaljubili. Nekateri zaradi prevec sluzbenih obveznosti, drugi zaradi gradnje hise. Tretji zaradi projekta “otrok”.
Midva sva najbolj trpela, ko sva lahko “umazane gibe” pocela “pod zdravniskim nadzorstvom”; pri IUI in IVF. In ko sem bila ze na tem da zblaznim, mi je moj moz rekel – “ne pozabi, da te imam rad. Ce nama je usojeno, potem nama bo uspelo. Drugace pa bova v zivljenju pocela se kaj drugega, nasla kaksno drugo resitev. Samo ne pozabi, da se imava rada in da tega ne smeva zgubiti.” Seveda sem takoj zacela – kaj pa ti ves, ti ze imas otroka in bla, bla, bla, histerija totalna. Odgovor je bil – “seveda ga imam, a zelim si otroka s teboj. In nama ne uspe. Ampak zato si se bolj zelim biti s teboj.Ker se rada smejes in me spravis v smeh, ker dobro kuhas, ker mi je zivljenje s teboj lepo…” Ne vem, toliko ljubezni in naklonjenosti in zaupanja se nisem dozivela. Tip bo z menoj, ne glede na to, kaj se bo zgodilo – ker me ima rad, ker mi zaupa, ker se zeli ljubiti z menoj. Ne zaradi “reprodukcije”, temvec, ker si zeli mojega telesa, mojih dotikov, kemije.
Ko sem to dojela je sex postal veliko boljsi kot takrat, ko sva se spoznala. Kadarkoli in kjerkoli – samo, da si oba to zeliva (punce, kdaj ste ta zadnje v avtu, kot najstnice, ker vas je ravno prijelo?). Ce bodo na koncu dve crtici – fino. Ce ne – gremo pa itak jeseni na IVF; in bo dovolj prepovedi in odrekanj.

Mater si to dobr povedala! Res imaš prou.

Hvala za razmišljanje

Ajda J

Ajda, ne me hvalit nooooooooooooooooooooooooooooo

če je pa res:))))))))

Pozdravljene!

Po enem letu poskušanja zanositi sem se jasno odpravila na pregled k ginekologu, ki mi je lepo razložil vse o ovulaciji, o merjenju BT, o F-testu, da naj opazujem svoje telo, pa blazino nej dam pod rit, pa noge v zrak držat po seksu, skratka da naj se orientirava po tem. Pa da naj gre partner na pregled semena. In res. Sva se držala tega. Seksala le ob plodnih dnevih in to več kot pol leta, pa kljub temu ni bilo nič. Stalno sva se prepirala, ker sva bila oba že do grla sita seksa, vse skupaj se nama je zagabilo. Potem se je zgodil preobrat in hkrati šok. Partner v izlivu nima nič semečec, je bil uradni izvid. Vse nama je padlo dol in je bila nekaj časa suša. Potem pa sva začutila, da se je šok polegel in spet našla stik. Nisva več čakala na prave dneve, ampak sva začela seksati po občutku, ko nama je pasalo. Samo je nastal pa nov problem. Med vsakim seksom sva se vsak zase spraševala, zakaj je prav naju doletelo to. In je bil spet seks zanič – spet sva bila kot dva robota, ki nista s srcem pri stvari. Potem sva imela pa tega zadosti in sva se usedla, se pogovorila in začela sprejemati situacijo takšno kakršna pač je. Razčistila sva pojme, da sva skupaj zato, ker se ujemava, se imava rada, se dopolnjujeva – skratka zaradi naju in ne zato, da bi spočela otroka. Otrok je le sad te ljubezni, ki so ga nekateri deležni prej, drugi kasneje. Eni ga dobijo še preden se dobro zavejo tega, za druge pa je pot nekoliko daljša, peščici ljudi pa žal ni usojeno. Jasno nama je bilo, da bova ostala skupaj, pa naj se nama rodi otrok ali ne. Da je tukaj najpomembnejša najina ljubezen. Tako sva se sprijaznila z dejstvom, da brez IVF postopka pač ne bo nič. In šele sedaj je seks spet tisto kar je nekoč že bil. En sam užitek. Samo je bila kar dolga pot do popolne sprostitve. Čeprav še danes po skoraj vsakem seksu v času ovulacije in kljub trem letom te morije po tihem še vedno upam, sicer le kakšnih pet minut, da se bo zgodil čudež in da ta mesec ne bo te p……e mensturacije, pa se potem ugriznem v jezik in si rečem: Barbara, zdaj je pa dost tega. Saj veš kako je. Sprav se v red in nehaj sanjati. Raje upaj, da ti jeseni posije ta žarek sreče.

Barbara

Draga Barbara, to pa si res lepo povedala in izpeljala.
Kaj bi dala, da bi lahko razmisljala kot ti. Mogoce takrat, ko bom tudi jaz cakala na IVF. Upam, da bo to kmalu.
Kaj mislis, da bi lahko zahtevala, da me da na cakalno vrsto?

lp
Hana

Draga Barbara, to pa si res lepo povedala in izpeljala.
Kaj bi dala, da bi lahko razmisljala kot ti. Mogoce takrat, ko bom tudi jaz cakala na IVF. Upam, da bo to kmalu.
Kaj mislis, da bi lahko zahtevala, da me da na cakalno vrsto?

lp
Hana

Pozdravljena!

Glede na to, da si dala že določene preiskave skozi – to so vse osnovne preiskave, bi bilo dobro, če gre še mož dati seme. Če pa ga je slučajno že dal in je z njim vse v redu, pa ti predlagam, da najprej spelješ to terapijo s Klomifenom do konca. Pa še poletje je in dopusti. Če sem prav zasledila, se ti terapija s klomifenom izteče prav do jeseni. In če do takrat res ne boš zanosila – upam da boš čimprej uzrla dve modri črtici, pa se lahko z ginekologom zmeniš, da te da na čakalno listo. Zdaj, če ugotovijo, da je z obema vse v redu, bodo verjetno najprej poizkusili z IUI metodo, šele nato, če v primeru, ko je z obema vse O.K. in IUI ne uspe, se odločijo za IVF. Če pa je problem pri kateremkoli izmed vaju (upam, da je z obema vse v redu) pa greš direkt na IVF.

Upam, da sem ti kaj pomagala.

Lep dan.

Barbara

Hvala Barbara, malo si mi ze pomagala, Tudi z mojim dragim je Ok, me pa
zanima kaj je IUI ?
Po avgustovski M, sem zmenjena da mi bodo 3x poskusili narediti ultrazvok in mi z injekcijo vbrizgali seme (ne vem kako se rece temu postopku).
Upam, da sem ze blizu IVF.

hvala ti 1000 x

Hana mislim, da si zmenjena ravno za IUI. Pred IUI ti delajo UZ zato, da vidijo velikost foliklov, ki vsebujejo jajčeca in ti potem na dan ovulacije v maternico vbrizgajo prečiščeno partnerjevo seme.

New Report

Close