Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza tofupill oz. femarelle

tofupill oz. femarelle

Pozdravljeni.

Stara sem 49 let. Pred dvemi leti so se začele težave z neredno menstruacijo, vročinskimi oblivi, znojenjem,…. Ginekologinja mi je predlagala hormonske tablete, a jih nisem začela jemat, ker hormonskih tablet že od nekdaj ne prenašam najbolje. Odločila sem se, da si bom poskušala poiskat naraven nadomestek. Ravno v tistem času sem bila pri zobozdravnici na pregledu in povedala mi je za kapsule Tofupill oz. sedaj imajo novo ime Femarelle. Kapsule je bilo potrebno naročit v lekarni. Pridno sem jih jemala 2 leti, nakar mi danes v lekarni povedo, da jih ne bo več mogoče dobit.

In sedaj me zanima: ali je s temi kapsulami kaj narobe, mogoče niso varne?

Na slovenskem spletu o njih skoraj ni ničesar, medtem ko na tujih kar veliko. Resnično ne bi želela delat nikakršne reklame, a meni in mojim prijateljicam so (in še bodo nadaljnih 5 dni – dokler mi jih ne zmanjka) res zelooooo pomagale. Vročinski oblivi in znojenje so prenehali v roku cca 10 dni, pa tudi menstruacija se mi je uredila. Na začetku je nisem imela 3 mesece, pa je potem spet prišla za dva meseca, nato je ni bilo celo štiri mesece, sedaj pa jo imam na 25 do 28 dni.

Ne razumem zakaj jih ne bodo več imeli, če pa so čisto naravno zdravilo sestavljeno iz sojinega tofuja in lanenega semena?

Ker imam namen kapsule nabavit v tujini, me resnično zanima ali je mogoče z njimi karkoli narobe. Za odgovor se vam že v naprej najlepše zahvaljujem.

Tatjana

New Report

Close