Najdi forum

tocke itd

Mene pa zanima mnenje o nacinu prehranjevanja, kjer ne smes vnasati ogljikovih hidratov, prehranjujes pa se po principu zbiranja tock (recimo jih lahko zberes dnevno max 40).
To dieto oziroma te nasvete in tabele tockovnih vrednosti hrane mi je posredovala kolegica, ki je uspela shujsati brez kakih pretiranih telesnih aktivnosti ali fizicnih posledic za skoraj 15kg v 3 mesecih.
Pravi da ni nikoli obcutila kakrsnokoli lakoto, saj ce izbiras zivila z nizkimi tockovnimi vrednostmi, prakticno lahko jes cel dan…le 40 tock v sestevku ne gre preseci…

Recimo prepovedano je jesti kruh, krompir, testenine, izdelke, ki vsebujejo moko, mleko in mlecne izdelke (razen sira in sladke smetane – nesladkane), od sadja npr tudi banane, jabolka itd…

LP

Pred kakšnimi 10 leti sem tudi jaz hujšala na tak način (okoli 30kg), potem pa sem morala na medicini dela, ker sem porebovala novo zdravniško spričevalo in tam me je zdravnica vprašala ali me kaj ledvice bolijo. Mene sicer niso, ona pa mi je razložila, da se pri takšni dieti tvorijo acetonska telesa, ki lahko v dolgotrajni prisotnosti povzročijo trajno okvaro ledvic ali celo smrt. Zelo me je prestrašila in kar odneslo me je v knjižnico po informacije o tem. Pri pretvarjanju maščob v eno izmed oblik OH, ki jih telo potrebuje ostane kot stranski produkt tudi aceton, če ga je preveč ga lahko zaznaš tudi pri izdihu, saj se v enem delu izloči tudi čez pljuča. Nekaj podobnega se dogaja tudi sladkornim bolnikom.
Toliko o tem, hujšaj raje na način ločevanja OH in beljakovin, kje je prisotnosti acetona manj. Res boš morda hujšala počasneje, zato pa boš težo lažje obdržala, imela boš dobro prebavo, jedla pa vse kar imaš rada. Preberi si knjigo Pravilno kombiniranje hrane.

Premisli in mi javi kako si se odličila.

Maca

Globoko se strinjam. Naprej z glavo. Končno pa številka na tehtnici ne pove vsega. Tudi jaz sem tako shujšala po porodu in težo vzdržujem brez večjih težav. Srečno!

Flexi, to so diete ki sigurno ne pridejo v postev za navadne ljudi. Drugo je recimo z bodybuilderji, ampak tisto so vrhunski sportniki. Pri dieti brez OH se zacnejo tvoriti ketoni, ki so edina oblika mascob ki jo misice lahko uporabijo. Seveda tudi ni odvec reci da je ta zadeva skodljiva. Zakaj, ti je pa lepo napisala maca.

Sploh pa, zivila ki jih omenjas so ze na prvi pogled enostavno butasta, ce se gremo neko dieto. Sir? Smetana? Banane? Kdo se zmisljuje take bedarije mi tudi se dolgo ne bo jasno.

Lep pozdraV! 🙂

No vsekakor sem prepricana, da zadeva ni primerna za daljse casovno obdobje, verjetno je nekje vec kot dovolj 2-3 mesece potem pa konec. Hvala za opisane nevarnosti, zanimivo pa je, da to dieto predpisujejo tudi zdravniki… Torej le ni tako nevarna?

Vsi zdravniki, ki to predpisujejo želijo s svojimi teorijami predvsem zaslužiti.

Moramo razlikovati med dietami, ki jih predpisujejo zdravniki za zelo debele paciente, ki morajo iz zdravstenih razlogov na hitro shujšati in tistih normalnih diet, ki ti omogočajo normalno življenje in fizično aktivnost.

Tudi zdravila predpisujejo zdravniki če ne gre brez njih pa če prav imajo negativne stranske učinke. Zato se ne delajmo bolane in ne uporabljajmo njihove metode, če smo zdravi .

lp

Ena bistvenih lastnosti te diete je tudi, da seštevek na koncu dneva ne sme biti 0, nekaj točk moraš nabrati, s tem tudi zmanjšaš obremenjenost ledvic. Poleg tega moraš piti veliko tekočine med katero dnevno sodi tudi Donat, ter seveda uživanje različnih vitaminov.
Sama sem to dieto preizksila pred nekaj leti, brez naporov ali slabega počutja sem shujšala 20 kg in jih do danes tudi ohranila. Tako da tako grozno neznansko slaba in zdravju škodljiva ta dieta ni!

Ali lahko posredujes to dieto Anny, da ne bomo govorili v prazno!

Ni problema, samo najti jo moram najprej, kot sem rekla je minilo že nekaj časa.

O.K.-prosim in hvala, ker jih poznam kar nekaj, ne osebno, ki so po temu zgublali tezo.

PROSIM PROSIM pošljite jo še meni.

Joj sori prej sem zafurala! Prosim pošljite jo še meni! HVALA!

Kaj, ko bi to tvojo dieto poslala kar nam vsem, bi imela še najmanj dela in mi bi bili pa zadovoljni.
Hvala lepa!

lpKepica

Dieto imam napisano v wordu, točke so pa v Excelu, tako da mi morate dati svoje e-naslove.

Anny,
prosim pošlji še meni.

Prosim pošlji še meni.

Hvala lepa!

lp Kepica

Že vnaprej hvala za dieto.

New Report

Close