Najdi forum

TOČA IN STREŠNA OKNA

Je že komu toča poškodovala strešna okna?
Tega me je malo strah… So zunanji roloji dovolj za zaščito, oz. kaj predlagate?

Kolikor jaz poznam točo in zunanje roloje je stvar takšna. Pred leti je v naših krajih razbijala toča vse živo, debela kot manjša breskev. Razbila je pa eno strešno okno.
Ko kupujete strešna okna se je vseeno pametno pozanimati kakšna stekla vsebujejo. Kaljena stekla so pri vseh priznanih proizvajalcih normalna sestava, za ostale pa ne vem, verjetno tudi. Menim, da si ne upajo privoščiti razbitja in poplave zaradi toče.
Morda ima pa kdo drugačne izkušnje??!

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Meni se zdi, da obstajajo še ena s tršim steklom ravno za točo. Poglej malo na Velux.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Saj ne iščem oken, jih že imam. 4 okna od treh različnih proizvajalcev.
Glede na neurje v zadnjih dneh sem razmišljala, kaj bi bilo, če pade toča kot oreh…

Na to je potrebono misliti prej, sedaj lahko le preveriš, pri vseh teh proizvajalcih ali vsebujejo ustrezna stekla, drugače jih pač zamenjaj. (Najbrž ne bo šlo drugače kot na lastne stroške.)

p.s. običajno pa vsi že vgrajujejo ustrezna stekla,

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Hvala.
Eh, oken kar ni treba menjavat, sem vedela da obstajajo neki zunanji roloji, nisem pa vedela točno, kakšni.
Zdaj sem našla- zunanje rolete, ki se lahko dajo na okna naknadno.
LP!

Pozdravljeni!
Tudi mi stanujemo v mansardnem stanovanju in smo leta iskali variante, kako bi lahko strešna okna uporabljali “normalno” in nas ne bi bilo strah vsake toče. Letos smo našli rešitev, ki nas je navdušila, imenuje pa se W-Box, spletni naslov http://www.mitora.si Poleg zaščite pred točo, preprečuje tudi vstop mršesu in drugim žuželkam, pa še dež ne ropota več.

bos: sorri, samo zgleda pa res zelo čudno! 🙂

Mogoče res za koga, vendar če upoštevam vse funkcije in lokacijo (na strehi), moram reči, da me izgled popolnoma nič ne moti.

Mi imamo že 6 let velux z zunanjimi roloji in ni bilo nikoli nobene škode. Le malce srhljivo je, ko začne nabijati toča.

New Report

Close