Tobrex-kapljice za oči
Kapljice dajete 4-6x dnevno, v 2-3 dneh sledi izboljšanje, dajemo pa jih 5 dni. Če gre na bolje, ni potreben pregled.
Kapljice dajete 4-6x dnevno. Izboljšanje vidimo v 2-3 dneh, zdravimo 5 dni.
Če je stanje bolje, obisk pri zdravniku ni potreben. Čakalnice so polne otrok z gripo in drugimi virusnimi okužbami.
Pozdravljeni.
Imam hčerko staro 10 mesecev. Eno oko ima po vekah pordelo, vmes so drobne pikice. Po 4 tednih sem odšla k pediatru. Predpisal mi je Maxitrol kapljice in kremo. Mazala sem samo s kremo, stanje se je začasno uredilo. Sedaj so veke spet rdeče s pikicami. Kaj bi to bilo? Je lahko alergija (na pršice?), ali je bakterijsko, virusno? Očitno zdravnik predvideva, da je bakterijsko, omenil mi je tudi možnost alergije. Torej kaj sedaj? Sem naredila napako, ker nisem dajala kapljic? Nisem pa jih zato, ker niso priporočljive pred 12 letom in ker je dojenčku to res težko dajati. Ali naj ponovim s kapljicami in kremo (so še uporabne) ali naj prosim raje za druge kapljice, npr. Tobrex. Je Tobrex bolj primeren za dojenčke? Hvala.
Samo po opisu, brez ogleda, ni mogoče potrditi, za kaj gre. Vsekakor greste nazaj k zdravniku, če se stanje ponavlja.