Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Klimakterij -menopavza To je malo čudno

To je malo čudno

Malce sm prestrašena.

Vsakič, ko grem opravit potrebo, ustrezno s toletnim papirjem se obrišem in spustim vodo ter umijem roke….skratka, čisto običajni posotpek:)

Moj problem pa je, da ko grem naslednjič na wc, imam kar mokre hlačke od urina in res ne vem, kako je to možno. Sedaj sem pričela uporabljati vložke, vendar mi to ni jasno, saj se mi do sedaj to sploh ni dogajalo. Sedaj pa ne razumem, ali mi dejansko uhaja voda, oziroma imam težave z zadrževanjem vode in mi zato nekaj kapljic uide, ter se tako razpršijo po hlačkah, ali je morda to pot, saj je poletje in ljudje se potimo tako rekoč povsod.

Kaj mislite, da bi to lahko bilo, in kako naj si pomagam.

super hvala

Pozdravljeni!

V primeru, da imate mokre hlačke tudi v teh hladnih dneh, ste se žal srečali z urinsko inkontinenco, katera se, moram reči žal, pojavi nenapovedano, zato vam svetujem, da se čimprej odločite in stopite do ustreznega zdravnika (uroginekologa), ki bo ugotovil za kaj pri vas gre ter bo v primeru urinske inkontinence začel z ustrezno terapijo. Vedeti je namreč treba, da je zdravljenje le te lahko dolgotrajno in vsekakor uspešnejše na začetku, kot čez leta. Prav tako pa moramo same imeti veliko lastne trdne volje, da neomajno sledimo navodilom zdravnika, da se zdravljenje lahko uspešno zaključi.

Z upanjem, da boste zase dovolj močni, vas lepo pozdravljam.

Lorena Meglič

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

Se opravičujem, če takole posegam v tujo temo, ampak si žal ne morme kaj, da ne bi nečesa vprašala.

Zgoraj ste zapisali.

Vzela sem samo tisti del, ki me posebej zanima. Če si skušam nekako prevesti zgornjo trditev jo razumem takole: veliko ljudi naj bi namreč trpelo dolga leta z inkontinenco v samoti, morda prepričanju, da to ni to in da se to dogaja samo njim in da je to nazadnje nekaj sramotnega. Ali sem do tukaj prav razumela? Da bi se lahko stvari prej in bolje uredile, če bi se odločili prej obrniti po pomoč, saj vsaka stvar, ki se začne zdraviti, ko je še na začetku obeta boljši izid?

Ali se prav razumela?

Pozdravljeni!

Nič hudega, ker ste posegli v tujo temo, kot navajate, saj so vendar vse teme na forumu javne in naše. Tudi ste moj komentar prav razumeli. Po mojih enajst-letnih izkušnjah dela na tem področju in seveda tudi svojih lastnih pa lahko zanesljivo odgovorim, da je zdravljenje urinske inkontinence lahko dolgotrajen proces v katerega moramo same vložiti veliko svoje lastne energije, da se od nje poslovimo. Iz izkušenj lahko povem, da k nam prihajajo po pomoč ženske, ki z inkontinenco tiho trpijo po 20 in več let. Obstaja pa tudi alarmanten podatek Mednarodnega združenja za inkontinenco, da 70 odstotkov žensk nikoli ne pristopi k zdravljenju urinske inkontinence. Pri takšnih podatkih pa menim, da moj komentar več ni potreben.

Z lepimi pozdravi,

Lorena Megič

************************************ http://www.drustvo-mena-maribor.si Tel: 02-320-20-75 GSM: 040-462-029

New Report

Close