Najdi forum

tla v kuhinje

kaj imate v kuhinjah položeno po tleh,parket,laminat?kaj najbolj priporočate,da je trpežno

Pluta

Mi mamo PVC. Sem zelo zadovoljna. Ne pozna se noben odtis pokrovke, ki pade na tla, brez težav se pobriše, da ne tacam po mokrem, ko pomivam in kaplja okrog, imam pa pred koritom IKEA tepihek, ki ga perem v stroju enkrat na teden.

zdaj se dobi tako dobre PVC je, da imaš lahko na tleh imitacijo česarkoli, pa nobeden še pomislil ne bo, da je pvc.

Moji kolegici je vodovodar čik ugasnil na tleh, ker je mislil, da so ploščice, bil je pvc … Ne bi razlagala, kakšna štala je bila, ko je moral poravnati škodo.

No, point je v tem, da res zgleda ta pvc super. Ga nameravam tudi doma dati na hodnik in kuhinjo. Laminata ne prenesem, ker ropota, ploščice so pa mrzle, parketa ne mislim pazit, ker z leti se vseeno pozna, kjer se stalno vrtiš in kje se veliko poliva, pluta mi je pa grda, temna … ni mi všeč.

Mi imamo ploščice in jih bomo imeli tudi po obnovi kuhinje, ki se bliža. Seveda nove tudi ploščice.

Mi je vseeno,če ti ni všeč,ampak zgolj v vednost,pluta ni več le tisto,kar je nekoč bila. 😉

[img]http://www.shrani.si/f/1W/sM/KwOCaRw/pluta1.jpg[/img]

imam pluto … zaenkrat ne mislim menjati….

Ploščice.

pri nas smo ravno v prenoci kuhinje in bomo dali PVC. Plute nikoli več.

keramiko

Ploščice – zakon.

ploščice in talno gretje, prej smo imeli parket….

O kakšnem PVC govorite? To je namreč okrajšava za plastiko, torej o kakšni plastiki je govoa?

No, plastika pač, v roli ali v ploščah, Ni pa topli pod, ker ima ta spodaj nosilno plast, zaradi katere ga lahko položiš na malo bolj neravna tla. PVC je pa treba lepiti na tla, ki morajo biti ekstra gladka (tako so mi vsaj razložili, ko smo izbirali tlak). PVC naj bi bil manj občutljiv kot topli pod.

V zgornji kuhinji imam laminat, ko bomo zrihtali spodaj bodo ploščice in talno gretje.

Če nimate talnega gretja definitivno raje parket… Samo pomislite na to, kako je z navadnimi copati ali celo bos dve uri stati za štedilnikom na mrzli keramiki… Če je talno gretje raje vzemite keramiko…. Če parket, vsekakor oljen parket, se ga da lokalno popraviti, se pravi obrusiti delne madeže, in ponovno naoljiti samo tisti del, ki se poškoduje….

Zanima me katra podjetja prodajajo tak PVC?

Sory,
to sem napisala jaz, pa še to narobe,
kje lahko kupim ta PVC?

Ja pvc je res super! Mi smo ga dali v dnevno in ga bomo v prihodnosti tudi v kuhinjo
Sedaj imamo v kuhinji gotovi parket, ki je po petih letih totalno grozen.( udarci, sive fuge pri stikih). Pvc je neverjetno odporen na udarce, zlasti pri otrocih. Tudi žerjevica mi je iz kamina že priletela na tla pa se ni nič poznalo.
Pvc smo pa kupili pri Balohu v Trzinu. Zagotovo pa ga imajo še kje.
Za drugo varianto bi mogoče izbrala ploščice. Parketa ali laminata pa zagotovo NE!

V prejšnji kuhinji smo imeli parket, ki se mu je v nekaj letih že malo poznala obraba in vdrtine.

Po selitvi smo se odločili za keramiko (brez talnega, ker smo v bloku) in mi je zelo všeč. Imela sem pomisleke, da me bo zeblo v noge, pa me ne, ker imam copate od Kopitarne :-), drugih članov, ki pa bosi skačejo, tudi nič ne moti. V enem letu sem le enkrat sščetkala fuge, sicer samo z mokro krpo brišem.

mm

New Report

Close