Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija TKM vs. homeopatija

TKM vs. homeopatija

Pozdravljeni,

mi mogoče lahko kdo da objektivno na tehtnico KTM in homeopatijo? prednosti/slabosti? Je možno kombinirano zdravljenje – npr. homeopatija in tuina masaže ali homeopatija kombinirana z akupunkturo? Ali je slednja kombinacija lahko že rizična za izničitev učinka?

Lp,
Naia

Pozdravljeni,
težko je primerjati dva tako različna pristopa, kjer je pri obeh bistvo uspeha zelo dobro osvojeno znanje in veliko izkušenj. To pomeni, da boste z enakimi bolezenskimi težavami lahko dobro opravili pri dobrem praktikantu KTM in slabo pri slabem homeopatu in seveda velja tudi obratno. Utemeljeni in preskušeni alternativni pristopi niso med seboj konkurenčni, pač pa se dopolnjujejo.
Sam sicer nimam rad, da ljudje mešajo več terapevtskih pristopov naenkrat, ker potem težko objektivno ocenjujem napredek homeopatskega zdravljenja, ker ne vem, kateremu posegu gre pripisati izboljšanje. V nekem delu lahko ti pristopi tudi drugega antidotirajo, zato je najbolj primerno, da se pacient, še preden se odloči podati v zdravljenje v alternativne in komplementarne vode, prebere, pozanima, vpraša za izkušnje zaupanja vredne bližnje in se potem za nekaj odloči in v tem vztraja. Tudi po izkušnjah iz svoje prakse lahko trdim, da pacienti s prevelikim koktajlom terapevtskih pristopov slabše napredujejo, kot oni brez pretiranega mešanja.
Z veseljem pa pričakujem tudi komentarje uporabnikov.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close