TKM in kronično vnetje ščitnice
Pozdravljeni!
Odločila sem se napisati zelo pozitivno izkušnjo zdravljenja kroničnega vnetja ščitnice z TKM.
Šla sem na 10 terapij akupunture, kombinirane z moxanjem, poleg tega sem jemala zdravila v obliki tablet in nato sem si kupila še zelišča za pripravo tinkture, ki mi jih je pripravila zdravnica (če sem šla v to, potem mislim, da je vredno iti do konca). Sedaj bom hodila zgolj 1x na mesec na terapije akupunture namenjene učvrstitvi stanja in poleg tinkture jemljem še ene zeliščne tablete za izboljšanje imunskega sistema (zelo sem podvržena okužbam).
S terapijami sem začela konec februarja, torej je od začetka terapije do sedaj 10 mesecev.
Rezultati krvnih testov so takšni:
Leta 2011 (zaradi teh izvidov sem bila napotena k tirologu)
TSH: 12,71 (min. 0,27 – max. 4,20)
FT3: 4,46 (3,10-6,80)
FT4: 11,19 (12,00-22,00)
Leta 2012 (po enem letu jemanja Eutirox 25):
TSH: 4,43
FT: 4,48
FT: 13,23
Leta 2013 ( 9 mesecev po začetku terapij s TKM. Eutirox 25 še vedno jemljem):
TSH: 2,55
(Izmerili so mi samo tsh, očitno so menili, da ft-jev ni potrebno, glede na to, je tsh normalen)
Upam, da se bo trend zniževanja hormonov nadaljeval in da bom prišla enkrat do točke, ko mi hormonov ne bo treba več jemati
Zakaj TKM? Ker se enostavno nisem mogla sprijazniti z diagnozo in dejstvom, da ni ozdravljiva in da se bo samo še slabšala.
Ta post je namenjen vsem, ki bi radi poiskali drugačen način učinkovitega zdravljenja, pa ne veste a bi ali ne bi.
ODLICNO!!! 🙂 BRAVO!!! 🙂
Pozdravljeni!
Spet je bil čas za laboratorijski izvid TSH, ki je bil še vedno v mejah normale (3.12), in še vedno jemljem enako dozo Euthyroxa, zdravnica uradne medicine meni, da jih moram jemati do konca življenja, ker pač tako je… V času izvedbe testa sem bila precej pod stresom (čakal me je razgovor za službo v tujem jeziku). Mislim, da je to precej pomembno povedati, saj stres lahko vpliva na delovanje ščitnice. S terapijami kitajske medicine sem pred kratkim povsem zaključila, saj je TKM zdravnica menila, da jih ne potrebujem več in da moram sedaj skrbeti za preventivo. V zadnjem času (v 8 mesecih) sem opazila, da sem precej maščobe izgubila v bolj perifernih območjih (lica, podbradek, vrat, roke, meča, kolena, malce pa tudi po hrbtu in trebuhu). Zdi se mi, kot da nisem več videti tako ˝napihnjena˝, kar se mi zdi super, pa tudi lasje na vrhu glave so se mi opazno zgostili in imam večji volumen las. Opažam pa tudi, da veliko lažje pridobivam mišično maso, kot sem jo pred kitajsko medicino, predvsem pa imam več volje do življenja, kar je od vsega najvažnejše.
Pri krvnih preiskavah so mi pregledali tudi sladkor in vse holesterole in gliceride in sem imela vse v območju zdravih mej.
Glede na to, da imam občutek, da je sedaj moja ščitnica zelo stabilna in da celo zdravnica TKM misli, da ne potrebujem več terapij, se ne bom več javljala.
LP
Zonja
Forum je zaprt za komentiranje.