Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Tisti, ki imate dr. Ramovševo iz ZD Črnuče

Tisti, ki imate dr. Ramovševo iz ZD Črnuče

In tisti, ki ste svoje otročke pripeljali k njej zaradi vnetih ušes. Zanima me ali je otroka kdaj poslala na odvzem krvi, da bi ugotovila kakšna je okužba ali je kar predpisala antibiotik? Ali vzame bris kar v ordinaciji ali je potrebno v laboratorij? Popoldan najbrž ne dela laboratorij?

Mi smo imeli pri obeh že VELIKOKRAT vnetje ušesk pa še NIKOLI nismo šli na odvzem krvi ampak smo kar antibiotike dobili. Za bris pa ne vem ga še nismo dali, in ja laboratorij dela samo dopoldne. Lep dan še naprej LP Casalli

Ji nisi nikoli težila za odvzem krvi? Mene tole zelo muči. Sin je že čisto nabasan teh antibiotikov zaradi stalno vnetih ušes in danes je spet stokal da ga boli uho in ga popoldan peljem k njej. Sem hotela zatežit za odvzem krvi pa dela laboratorij le dopoldan. Kaj naj naredim?

Mi smo bili pri njej in, ker je vedno predpisala antibiotike, sem 5.odšla stran. Nikoli ni vzela krvi, razen pri 9.mesecih kar je tako ali tako za vse. Lahko greš v ZD Bežigrad, tam dela laboratorij do 19h. nn

Tudi mi še nikoli pri njej nismo dali kri, da bi pregledala kateri antibiotik bi bil najboljši. Zelo velikokrat dobiva primotren sirup za vnetje ušes. Ampak po tem sirupu tamal čez 14 dni spet zboli.
Smo pa enkrat šli z visoko vročino kar k dežurnemu v Kamnik (smo iz okolice Kamnika, prej smo bili v Črnučah) in ker bolezen še ni bila tako razvita, da bi dohtar točno vedu kaj dat, naju je poslal na odvzem krvi. Bila je sobota dopoldan in v 10 minutah smo imeli izvide in taprav antibiotik.

<http://sandrcap.moj-album.com/>

Sina sem peljala na pregled, ker mu je cel dan tekel gnoj iz ušesa (to sem videla šele popoldan ko sem prišla iz službe). Seveda je dobil antibiotik, ampak v tem primeru je najbrž nujen.

Sem pa slabe volje ker vidim, da pediatrinja, ki sem jo zadnja 3 leta hvalila, varčuje pri preiskavah. Boste ostale menjale? Jaz najbrž bom.

Jaz še ne vem. Se še odločam. Glede na to, da bomo maja spet rodili, se odločam ali tudi drugega k Ramovševi, ali oba v Kamnik. Čeprav Kamnik mi je tako od rok, ker imava službe v Ljubljani, sin hodi v vrtec v Črnuče, pa še starši so iz Črnuč. Ne vem kako naj se odločim…

<http://sandrcap.moj-album.com/>

Jaz imam tudi Ramovševo – sicer tamala še ni bila bolna, imam pa občutek, da je sploh ne pregleda dovolj. Na sistematskega bi morali priti pri 6-ih mesecih, pa je rekla, naj pridem kar takrat ko bo cepljenje – pri 7-ih. In očitno je pozabila, da je sistematski, ker ji je pregledala le običajno – srček, grlo na hitro in to je to. Pa sem ji rekla, ali motorike ne bo nič gledala, in je rekla, saj vidim, da že sedi. – s tem, da je napačno sedela (kot žabica – in to je po besedah fizioterapevtke napačno) in se sedaj mučimo, da bi jo odvadili takega sedenja. Če bi mi takoj povedala, da napačno sedi, bi se verjetno hitreje dalo popravit. Že od prvega pregleda naprej razmišljam, da bi jo zamenjala, pa ne vem, katero naj izberem. Najbolj priročno mi je seveda na Črnučah.

Jaz hodim tudi v Črnuče, sicer k Tratnikovi. Tamal je imel tudi kar naprej vneta ušesa (starejši pa nikoli) in sem bila dvakrat v laboratoriju. Sicer antibiotikov ne predpisuje rada, včasih dobimo ceclor ali primpotren,oboje se mi zdi eno oprostite sranje. Glede na to da starejši (4 leta) ni imel nikoli vnetja ušes, tamal pa kar naprej, sem se razpenila in ga na lastno željo odpeljala v samoplačniško ORL ambulanto na pregled – mogoče pa jaz kaj narobe delam.
Tam mi je specialist povedal da je pri eno in dvoletnih otrocih vnetje največkrat virusno (če je bakrterijsko se seveda vidi v laboratoriju in običajno imajo takrat visoko vročino) in takrat ni primeren noben antibiotik ampak le fiziološka ali morska voda.

Mi v Črnučah naše peljemo dr. Tratnikovi. Res super zdravnica. Je pa res, da ima kar gužvo.

Ali ni dr. Tratnikova že starejša in bo šla kmalu v penzijo? Ampak če jo bom zamenjala, bom zamenjala tudi zdr. dom.

Sicer pa me moti tudi to, da moram večkrat peljat otroka k naši pediatrinji v ZD Bežigrad, ker tam koga nadomešča. In tam se seveda še več čaka. Zadnjič sem čakala 2 uri in potem še morala plačat polno ceno parkiranja v garažni hiši. Parkirni prostor pred zdr. domom so si dohtarji seveda ogradili, drugje pa ni prostora.

Ja dr.Tratnikova gre drugo leto v pokoj.Je sama tako rekla.

Ni noben problem, če labaratorij dela dopoldne, greš pa z listkom v ZD Bežigrad. Jaz vedno naredim tako. Izvide maš v eni uri in le te pošljejo kar prek računalnika v ZD Črnuče. Ti ni treba tam čakat.

Nato pokličem zdravnico in ona napiše ali ne napiše recepta in gre eden od naju (jaz ali mož) še isti dan iskat.

Jaz vedno sama povem za odvzem krvi.

LP

SPOŠTOVANI VSI, KI IMATE PEDIATRINJO dr. Tratnikovo

Sama imam tri otroke in vse tri vozim na preglede k dr. Tratnikovi, dušica ni kaj in zelo nerada predpisuje zdravila po nepotrebnem.
Z najstarejšo hčero sem imela zelo malo problemov glede zadravja z sinovoma pa sem brez pretiravanja vsak teden tam, enkrat najmlajši ušesa, dugič starejši pljučnica in itd…. ni konca.

Sedaj pa k stvari, ki me zelo moti pri razporedu dela.
1 . Jezi me to da so enkrat za Bežigradom potem spet v Črnučah in spet za Bežigradom in neprestano se selijo.
2. Dolgo čakaš na pregled čeprav si naročen in prideš točno ob naročeni uri pa si dobr za dve uri najman ( saj razumem so otroci in če si dober zdravnik potem se za otroka moraš zavzet, da je diagnoza prava).
Zato vse starše, ki hodijo k dr. Tratnikovi in imajo otroke starejše (hodijo v šolo) naj dopustijo da se dr. T. posveča samo najmlajšim otrokom do vstopa v šolo. Ker je sama ena velika dušica ne mora odklanjati pacjentov ki jih pozna že od rojstva in verjamem, da staši najraje vozijo otroke k zdravniku, ki mu zaupajo, pa vseeno bi bilo lepo, da se vspostavi red glede starostne meje otrok pri pediatrih.

Na zadnje ko smo spet bili mi je sestra Simona potarnala, da bi bilo fino, če bi starši otrok, ki morajo neprestano voziti otroke za Bežigrad, sprožili neko vrsto peticije, da staršii ki imajo pediatra v Črnučah vozijo svoje otroke od ponedeljka do petka oz. sobote samo v ZD Črnuče in ne da se dogaja da v petkih in sobotah delajo v ZD Bežigrad-u.

KAJ MENITE BI SESTAVILI NEKO PETICIJO IN POMAGALI SIMONI IN DR. TRATNIKOVI?

LP

Jaz sem takoj za. Tonka, bošt ti sprožila peticijo? Jo takoj podpišem!

Jaz sem za!

LP

Lahko jo jaz sprožim (peticijo) vendar pomagajte mi z nasveti, kako bi se tega lotili in na koga bi to naslovili.
Samo nekaj malo se jih je javilo da so za.

Pišite mi na moj mail.

Predlog:
mogoče bi bilo fino sestaviti neke vrste anketo (z vašimi podpisi, ki bi viselo na vhodnih vratih čakalnice) potem pa ko bi se zbralo zadostno št. podpisov pa bi to predložili, mogoče zdravstveni zbornici Slovenije ali pa kar direktno zdravstvenemu domu, ali pa kar na MOL četrtne skupnosti Črnuče?

LP

Mogoče pa bi sestra Simona o tem obvestila nadrejene, ki bodo že znali najti primerno rešitev.

New Report

Close