tiste ki uporabljate vetrovne kapljice
Punce, tole je dobronamerno opozorilo:
vem in razumem, da želite svojemu otročku najboljše in kadar joka, da je to zelo hudo. Toda neverjetno, kako hitro matere posežete po raznih čudežnih kapljicah, ki naj bi pomagale pri krčih in vetrovih dojenčka, tako mecidinskih kot zeliščnih.
Vsaka takšna stvar, pa naj bo v prosti prodaji ali na recept je ZDRAVILO, preden vzamete zdravilo pa se je vedno potrebno posvetovati z zdravnikom ali farmacevtom.
Potrebnost kapljic in količino kapljic naj torej predpiše ali presoja le zdravnik!
Za mojega srčka je zdravnica napisala recept za Sab simplex kaplice.
Dala sem mu jih 10kaplic 3x na dan, kot je bilo naročeno.
Na žalost pa kljub temu,da so oblažile vetrove je po njih bruhal in
imel drisko, zato sem jih takoj prenehala dajati.
Tako,da ga bomo pač malo več crkljali pa bo. Sama nimam namena
poizkušati še z drugimi zdravili.
Draga zlatolaska!
hvala za dobronamerno opozorilo, vendar ti povem da si po samo enem tednu celodnevnega jokanja in večernega kričanja (od krčev ki jim rečemo tudi kolike) – pri nas to traja sedaj že sedmi teden :(( .. ..pripravljen za svojega otroka preizkusiti vse, čeprav morda kakšna stvar ni na priporočilo zdravnika. MIslim da tudi farmacevti nekaj vedo in konec koncev so te kapljice mnogo bolj naravne kot pa Sab simplex, kapljice ki jih priporočijo zdravniki (vsaj meni so jih, pa niso pomagale) in katerih otrok tudi dobi mnogo več.
Zanima me ali si imela kakšnega otroka s PRAVIMI kolikami – ne govorim o občasnih krčih, ki jih ima res skoraj vsak otrok?? ker če si ga imela in nisi posegla niti po enih kapljicah, potem te iskreno občudujem.
nisem hotela zveneti nesramno, ampak tole sem morala povedati.
lp
othello
Draga Othello,
posebej sem poudarila, da je opozorilo dobronamerno. Vsako zelišče ali zdravilo lahko prinaša določena tveganja, zato sem napisala opozorilo. Prav zato je pomembno, da količino in način doziranja odmerja tisti, ki se na to spozna, ne pa kako to počnejo druge mame. Tudi sama sem po posvetu z zdravnikom pri prvem otroku posegla po kapljicah, a sem hitro ugotovila, da ne pomagajo.
Moj prvi otrok je bil takšen: jokal je kar naprej, zelo ga je črvičilo, dojil se je vsake pol ure po eno uro, zvečer je včasih (ne vedno) kričal, bila sem neprespana in utrujenal spraševala sem se o kakovosti mojega materinstva, itd… edina tolažba, čeprav daleč, daleč je bila ta, da bodo kolike nekoč minile.
Kaj je pri nas pomagalo?
Ne boš verjela: odhod na morje. Kjer sem cel dan preležala z otrokom skupaj v ležalniku, počivala, za kuhanje je poskrbel mož. Takrat smo tudi nehali dodajati prilagojeno mleko in AD3 kapljice in kolike so se čudežno umirile. Danes to pripisujem temu, da je otrok enostavno želel več moje bližine, da je bil prenažrt (ker sem mu za vsak slučaj še dodajala, on pa je popil vse, potem pa bruhal), da sem bila jaz totalno utrujena in znervirana. Ko sem se jaz spočila in skulirala, se je otrok čudežno spremenil. Še danes verjamem, da je otrok čutil mojo anksioznost in zdaj vem, da takrat nekako nisem bila pripravljena na to, da me otrok potrebuje 24 ur na dan in se nikakor nisem mogla sprijazniti z dejstvom, da moj otrok ni takšen, kot sem si ga prej nekako predstavljala da bo (jedel na tri ure, spal celo noč, itd…)
Še to sem skoraj pozabila: nekje v tem času sem nehala uživat kravje mleko in mlečne izdeke. Kasneje se je izkazalo, da ima sin blažjo alergijo na mleko, ki jo je prerastel okoli prvega leta. Zdaj vem, da ga je tudi za to strašno mučilo dodajanje adaptiranega mleka (ki je narejeno iz kravjega).
Zelo mi je blizu tudi tole na linku spodaj. Pri moji prijateljici, ki je imela hčerko s pravimi kolikami in z urami hudega večernega jokanja je odlično pomagalo: . Pri njih je zadoščalo že, da so tamalo zavlili v odejico in jo je očka nosil na roki, na trebuščku ali je šel z njim spat tako, da je tamala ležala na očkovem trebuhu.
Tudi naš otrok je imel grozne krče. Sab simplex mu niso nič pomagale. Jokal je tako močno, da je večkrat kar prenehal dihat. Pri 6 tednih so v bolnici ugotovili alergijo na mleko in jajca. Ko sem imela strogo dieta, so krči skoraj ponehali.
Če se ti zdi res hudo, poskusi strogo dieto brez mlečnih izdelkov.
hvala za vse nasvete – posebej dobronamerne. Sicer pa ne pretiravamo s kapljicami.
Z nemlečno dieto sem že poskusila, pa ni bilo nič bolje – mogoče bom poskusila še enkrat, glede na to, da sem prvič vztrajala samo 1 teden. Sicer pa čez cel dan nima hudih krčev ampak jo predvsem zelo nervirajo vetrovi in zato sem sedaj poskusila še z vetrovnimi kapljicami – sicer še nočem verjeti v uspeh ampak po drugem dnevu ko jih uporabljam, je deklica čez dan precej bolj mirna in zadovoljna (zares bom verjela, ko bo minil vsaj en cel tak teden). Glavni krči so pozno popoldne in zvečer, točno tako kot piše tudi Karmen v svojem članku, zato bom pač čakali da minejo trije meseci in upali da je to to!!
lp
othello