Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Tiste ,ki se spoznate. Doziranje antibiotika

Tiste ,ki se spoznate. Doziranje antibiotika

Hčerka je dobila antibiotik hiconcil. Težka je 14 kg ,koliko ml hiconcila bi ji mogla dati?

3/4 žličke oz. 4 ml sirupa

Preberi navodila. Dozo postavi zdravnik in jo tudi vpiše na recept. Potem ti o dozi AB pove in na škatlo zapiše še farmacevt – na osnovi podatka zdravnika ti da tudi zadostno količino AB. Tukaj se je delalo preveč po domače.

Seveda da se dela po domače,če še večina zdravnikov kar tako daje ab in ne dajo po teži tako kot je treba

Naša pupa je imela antibiotik pred 10 dnevi – ima 13,5 kg in njena doza je bila 3,5 ml na 8 ur. Ravno tako smo imeli hiconcil, in sicer zaradi vnetja ušes.

Zdravnik predpiše dozo, farmacevt jo napiše na zdravilo. V čem je problem? Jemlješ oz.daješ otroku antibiotike na svojo pest, ne? Zelo si pogumna, da se igraš z zdravjem svojega otroka.

problem je v tem,ker nam zdravnik nikoli ne da pravilno dozo za ab,kaj ti ni jasno?
Sem zelo pogumna,ker se še najprej pozanimam koliko doze mora dobiti moj otrok !

Čaki ne razumem. Zdravnik vam nikoli ne predpiše pravilne doze????? Kako pa ti to veš? In imaš občutek, da laiki za računalniki, vemo več, kot zdravniki? zaupaš nekomu preko virtuale, kako dozirati AB?

Ne nisi pogumna, ker sprašuješ take stvari na MON-u, prej neumna. Pa brez zamere. Če nimaš zaupanja v svojega zdravnika, ga zamenjaj, ne pa da se poslužuješ nasvetov virtualnih uporabnic.

Ti se malo brigaj zase,pa če ne veš ni potrebe da pišeš,ker nisem to sprešvala kaj ti pišeš.

več verjamem laikom,kot pa zdravnikom in?

ne zamerim,ker nimam kaj zamerit. Imam več izkušenj,tako da…..

Sem že našla odg. na svoje vprašanje

Ok, mi je žal, da sem se oglasila. Sem te prokužila. Tudi učiteljice nimajo pojma, a ne? Pa vzgojiteljice tudi ne?

Tipična vsevedna mama. Aleluja.

Aleluja!!

Postavi vprašanje na Družinsko medicino,boš vsaj dobila mirodajen odgovor…

Če že zdravniku ne zaupaš ( mogoče bi ga pa menjala? ), pa vprašaj vsaj farmacevta.
Monovk definitivno ne.

no, vsekakor bo mirodajen za ta fajt tu gor.

ups:)))

Škoda samo, da laiki ne znajo postavit pravih vprašanj. Recimo tega, zakaj ima otrok sploh predpisane antibiotike. Takrat, ko bo treba pogruntat, kaj zdaj, ko se otroku okužbe ponavljajo in v vedno hujši obliki, naj ti pa kar laiki pomagajo.

Okužbe se nam ne ponavljajo zahvaljujoč laikom in ne zdravnikom 🙂

New Report

Close