tiste ki razmišljate o oddaji otroka
Jaz pa mislim da se vse da če se hoče!! Vprašanje za tiste ki ste otroka dale v posvojitev ker v tistih razmerah niste mogle skrbeti zanj iz takih ali drugačnih razlogov. Ali ste kdaj pomislile kako se boste počutile če se vam naprimer par let po oddaji otroka življenje zelo spremeni na boljše? Ve pa ste otroka vseeno oddale in nikoli ga ne boste dobile nazaj? saj ne pomeni če si v trenutni krizi da bo večno tako!!
Moja izkušnja,.. z možem sva začela kot najstnika, ko še nisva imela ničesar, živela vsak pri svojih starših, sem ponesreči zanosila. Razmišljala sem o splavu vendar sva se na koncu za otroka odločila, čeprav nisva imela NIČESAR!!! težave s starši, šola, ni denarja… No že med samo nosečnostjo sva si oba poiskala službo, najini dnevi so se vrteli samo okoli služenja denarja, poiskala sva si stanovanje, naučila sem se kuhati osnovne jedi, s socialno pomočjo za silo nakupila opremo za dojenčka,.. in imela sva se še vedno zelo rada. Ta otrok je bil plod najine iskrene ljubezni in očitno si je želel priti na svet. No rodila se je najina princeska, že ko sem jo prvič držala v naročju in jo gledala, sem začutila močno povezanost in postala sem levinja, ki varuje svojo dojenčico pred vsem.
Odrekala sva si luksuz in kupovala samo najnujneše potrebščine za njo,… Bilo je težko, včasih sva bila lačna. ampak bilo je vredno! Tudi položnice so počakale če je bilo treba,… No danes,… 10 let kasneje naj povem da je moj mož uspešen direktor podjetja, jaz pa imam dobro službo in finančno nama ne gre slabo. Najini starši naju niso podpirali takrat, danes pa imajo svojo vnukinjo zelo radi in bolje se razumemo, ker sva dokazala svojo zrelost. Nikoli NIKOLI si ne bi oprostila če bi dojenčico splavila ALI jo dala v posvojitev. Je moja kri, moji geni, podobna mi je, zdrava punčka s svojimi starši ki ji nudita kar največ lahko. In če je danes ne bi imela, si nikoli ne bi oprostila. Oprostite denar pride in gre, tvoj otrok, tvoje srce pa ti ostane do konca življenja. Moje mnenje ne obupajte prehitro in ne se podcenjevati. Treba je samo poprijeti za trdno delo in verjamite za vsakim oblakom posije sonce.
Bravo…tudi sama sem zanosila s prvo hcerkico v rosnih letih ampak nikoli nisem razmisljala o splavu ali pa posvojitvi. Ceprou je takratni partner to zahteval se nisem dala. Nekaj mesecev sem bila celo sama v nosecnosti ampak podpore mojga oceta mi ni manjkala. Tko da sem zvozila in kasneje po nekaj mesecih se je nazaj pridruzil njen ocka bili 7 let skupaj potem pa sli narazen. Ampak sem zvozila in danes kp imam dobesedno vse kar rabim najboljsega partnerja najlepso princesko ki je danes starejsa sestrica nasi lepoticki sem najsrecnejsa na svetu❤❤😍
Terapevtska skupina za odrasle z izkušnjo posvojitve
Posvojitev je izkušnja, ki lahko kadar koli v življenju povzroči raznovrstne stiske in sproži čutenja, ki lahko precej okrnijo kakovost življenja. Če čutite, da na nekatera vprašanja, povezana s to izkušnjo, sami ne najdete odgovora ali opažate upad funkcionalnosti na različnih področjih življenja, se lahko pridružite skupini, v kateri bomo rešitve iskali skupaj in se sočutno podpirali.
Vabljeni odrasli od 18. leta s tovrstno izkušnjo, da v varnem okolju spregovorite o njej in se razbremenite čutenj, ne da bi tvegali nerazumevanje ali obsojanje.
Srečanja bodo potekala dvakrat na mesec po dve uri. Vodila jih bo prof. Nataša Vrbnjak, zakonska in družinska terapevtka, direktorica zavoda Natale (https://www.natale.si).
Prijavite se lahko po telefonu (tel. št. 069 613 068) ali po e-pošti ([email protected]).
Toplo vabljeni!
Terapevtska skupina za starše, ki so posvojili otroka
Posvojitev otroka je čustveno močna življenjska izkušnja, ki starše posvojitelje postavlja pred zahtevne naloge. Poskrbeti morajo za specifične otrokove čustvene potrebe, da bi se otrok lahko nanje varno navezal. Da bi to zmogli, pa morajo poskrbeti tudi za svoje čustvene potrebe, ker so samo razbremenjeni starši lahko čustveno dostopni in odzivni.
Vabljeni pari s tovrstno izkušnjo, da v varnem okolju spregovorite o njej.
Srečanja bodo potekala dvakrat na mesec po dve uri. Vodila jih bo prof. Nataša Vrbnjak, zakonska in družinska terapevtka, direktorica zavoda Natale (https://www.natale.si).
Prijavite se lahko po telefonu (na tel. št. 069 613 068) ali po e-pošti ([email protected]).
Toplo vabljeni!