tisci v grlu
Pozdravljeni;
Imam problem…ze vec mesecev me pece grlo, vcasih tudi izpljunem gnojno…predkratkim sem bila pri doktorju in mi je predpisal antibiotike, pa ni nic boljse…se vedno me pece (posebno zjutraj) in cutim kot da imam velik cmok v grlu(vrat)…-me moti….cutim knedel tudi ko ne poziram(non-stop cutim, me tisci)…..zdravnica ne opazi, da bi bilo grlo rdece…
Ze dobrih 7 mesecev sem zelo utrujena, zredila sem se tudi za 15 kg….Opravila sem tudi raziskave tsh, t3 in t4, vendar je v meji normale….
Ne vem, kaj naj naredim glede grla(pekoce, cmok)?Kaj je lahko temu vzrok?
Je imel se kdo podobne tezave?
Hvala za odgovore in morebitne nasvete.
Jaz sem imela takšne težave vrsto let in še vedno sem mnenja, da je bilo vse skupaj povezano s ščitnico. Takšna vnetja, težko požiranje in občutek, da imam tujek v grlu so se mi nenehno ponavljali (tudi na 2 meseca, da o prekomerni teži-vendar ne preveč (kljub malo zaužiti hrani in nenehnem gibanju) sploh ne govorim. Splošna zdravnica me je vedno odpravila, da gre samo za vnetje, pregledala mi je sicer faktor, ki je kazal na vnetje (vedno je bil povečan) v telesu, ampak nikoli mi pa ni dala pregledati ščitničnih hormonov, čeprav sem tudi vrat imela vedno zatečen.
No, letos mi je pa ščitnica res začela odpovedovati, še predno pa so to “slučajno” ugotovili na sistematskem pregledu, sem pa bila ene pol leta utrujena, bolela me je glava, imela sem vrtoglavice, skratka vsesplošno slabo počutje kljub gibanju in dokaj zdravemu prehranjevanju.
Tudi moja zgodba je podobna; 15 let so me packali s tabletami za vnetje grla (stalen občutek, da me boli od levega ušesa proti grlu, kot bi imela vrvico, ki stalno zateguje), tudi sama sem se redila brez prenažiranja, pošiljali so me na EKG (aritmija, divjanje srca, potem pa pulz cca 50), proti vrtoglavicam so mi pisali tablete…
Sprašujem se, kako to, da so nekateri splošni ali družinski zdravniki tako izredno slabo poučeni o boleznih ščitnice, ki jih je iz dneva v dan več… Le kaj počnejo na faksu?!
Spoštovani!
Pekoča bolečina v vratu se lahko pojavi pri subakutnem (virusnem vnetju ščitnice). Pogosto se pri bolezni pojavi tudi mejno zvišana temperatura in med laboratorijskimi izvidi zvišani vnetni parametri(CRP, SR).
Pogostejši vzrok za pekoče bolečine v vratu je GERB (gastroezofagealna refluksna bolezen), pri kateri pride do zatekanja kisle želodčne vsebine v žrelo. Priporočam obisk pri izbranem zdravniku in morebiten poiskus zdravljenja z zdravili, ki zmanjšajo izločanje želodčne kisline.
LP
Hvala za odgovore!
Kaksno je zdravljenje, ce je subakutno (virusno vnetje ščitnice)?…koliko casa lahko traja in kaj storiti, ce ni boljse?
Se to: po (samo eno-urnem) govorenju(delam z ljudmi) , ne morem vec govoriti glasno in me se bolj boli in cutim se bolj ta cmok…kot da mi kaj zatece…
Ko sem napisala, da sem bila pri zdravniku: imela sem temperaturo cca 2, 5 tedna od 37,1 do 37,4 , le nekajkrat je padla na 36,8………bila sem doma 1,5 tedna -na bolniski in ni bilo nic boljse(grgljala zajbelj, med, propolis, c vitamin,…), potem pa mi je predpisal antibiotike(fromilid ) in sem bila doma se 1 teden…nic ni boljse….v sluzbi sploh ne morem govoriti na glas in grlo me pece se vedno ter cutim cmok…
te tezave z grlom so ze zacele ze novembra, le da je je zdaj se slabse.(prej sem lahko vsaj normalno govorila)…
Zdravnica ne vidi otecenega ali rdecega grla….Non-stop sem berz energije….
Ali lahko pride pri GERB tudi do povisanja temperature?
Prosim za pomoc.
Poklepetaj s prijetnimi osebami na
delila boš izkušnje, ki ti bodo pripomogle, da večje umirjenosti.
Spoštovani!
Priporočam obisk pri izbranem zdravniku. Glede na navedene težave verjetno ne gre za subakutni tiroiditis (virusno vnetje ščitnice), vsekakor pa je bolezen možno popolnoma izključiti šele po pregledu pri tirologu.
Gerb ne povzroča povišane telesne temperature.
LP