Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tiscanje v zelodcu

tiscanje v zelodcu

Pozdravljeni!
Zanima me ker imam ze nekaj casa te probleme tisci me v zelodcu zjutraj zvecer in dostikrat tudi podnevi .Vcasih sploh nevem sem sit ali lacen .
Sem pa hitro utrujen.Bilurubin je 62 ostali izvidi pa so ok!
to se mi je ze zgodilo pred pol leta in po dveh mesecih stiskanja in napetosti je bilo povsem normalno.Te tezave pa so se mi ponovno pojavile.
Pocutim se kot da bi bil malo zaprt.Blato je malo kašasto.
Mogoce veste kaj bi bil vzrok tej tezavi!
hvala lepa za odgovor
ter lep pozdrav

Spoštovani!

Preden poskusim ugibati, imam še nekaj vprašanj: koliko ste stari, ali kaditie, pijete alkohol, veliko črne kave, ste se doselj že zdravili zaradi podobnih težav, jemljete kaka druga zdravila…, kje v trebuhu vas boli, ali je bolečina stalna, zvijajoča, topa, pekoča, nastane po jedi, na prazen želodec… Potreboval bi čim več podatkov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!
ne kadim in ne pijem!
mene tisci le v zelodcu!me ne pece in ne zvija je le nelagoden obcutek.
Ponavadi me tisci zvecer in zjutraj vcasih tudi cez dan.Spim uredu.
Vcasih ko pojem kosilo npr ob 14:00 in potem nisem lacen do naslednjega dne,zvecer imam obcutek kot da hrani se ni prebavljena!
Podobne tezave sem ze imel le da je bilo malo slabse.
vzroka teh tezav niso odkrili!je po dveh mesecih samo nehalo tiscati ,boleti!sel sem tudi na ultrazvok in so takrat nasli v zelodcu koscke hrane izpred prejsnega dne ,kosila.pregled pa sem imel okrog 11:00.
Hvala lepa za vas odgovor ter lep pozdrav!

Spoštovani!

To še najbolj kaže na t.i. dispepdsijo, tj. izraz za nepravilno delovanje želodca, ko zaradi nenkomernega izločanja želodčne kisline prebrava ne teka, kot bi pričakovali. Največkrat je kisline preveč in takrat naj bi čutili tiščanje, napihnjenost, bolečine… Sluznica je pri tem lahko dražena – vneta – ali pa tudi ne. Nič ne omenjate dosedanjih zdravil, tako da bi mogoče poskusili z ranitalom ali duoblokom. Težko si predstavljam, da bi bolezni izven želodca lahko vplivale na vaše težave, a če po treh mesecih ne bo sprememb, bo verjetno potrebno nadaljevati s preiskavami – ponovno gastroskopija, molgoče tudi rentgen želodca…

Lep poozdrav!

Janko Kersnik

Lepo pozdravljeni!

Tudi jaz imam težave s tiščanjem v želodcu! Naj se na kratko predstavim. Stara sem 22 let in kakšno leto nazaj me je začelo hudi stiskati v želodcu.Občutila sem vrtoglavico in občutek napihnjenosti.Nekaj časa sem jemala tablete reglan in ranital, a večjega uspeha ni bilo. To tiščanje je trajalo kakšne tri mesece, nato pa povsem prenehalo. Zanimivo se mi zdi, da se je tiščanje zopet ponovilo, a samo v zimskih mesecih. Velikokrat pa občutek napihnjenosti spremlja tudi vrtoglavica. Mimogrede naj omenim, da kadim, pijem kavo, alkohola pa ne uživam. Resnično me zanima, kaj naj bi bil vzrok težavam. Že vnaprej se Vam zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljeni!
Jemal sem tablete renital toda zaradi preiskav na krvi sem jih moral nehati jemati!
zaradi prevelike kolicine bilurubina v krvi.Preiskave imam drug teden!
stanje po mojem obcutku se malo normalizira mislm da bolecine niso vec taksne kot prej.
Te tezave sem imel tudi pol leta nazaj in sem sel na ultrazvok.Vsi notranji organi so bili videti normalni in zdravi le zelodec je bil malenkostno ptoticen le brez trajnih sprememb stene ,sluznice in lumna.
Lep pozdrav in hvala se za kasen odgovor ali vprasanje.

Spoštovani!

Vrtoglavica sodi verjetno v en drug koš. Napihnjenost in tiščanje pa sta lahko posledica preveč kisline, ali okužba s Helicobacter Plori ali zatekanju kisline v požiralnik. Če po treh mesecih po opisanem zdravljenju ni izboljšanja, je na mestu gastroskopija.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Odgovoril sem že na drugem mestu. Težko svetujem, ker nekako ni otipljivejših znakov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close