Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Tiščanje v prsnem košu

Tiščanje v prsnem košu

Pozdravljeni,

zadnje čase se mi recimo enkrat na mesec zgodi med spanjem ali takoj, ko se prebudim močna in intenzivna bolečina v prsnem košu nad žličko, bolečina se širi v desno roko in vrat. Praviloma mine sama od sebe v 5 minutah.

Naj omenim, da se mi je v preteklosti podobno že zgodilo po zelo stresnem trenutku, takrat je zdravnica opravila EKG in vzela kri ter precenila da gre za reakcijo na stres. Navedeno se mi je tudi sami zdelo logično vse dokler se teževe niso začele pojavljati naključno.

Na splošno nisem tesnobna in tudi panični napad sem že doživela (fobija pred kačami)  in očutki so popolnoma drugačni. Vedno sem zelo mirna , ko se bolečina začne nimam nobenih negativnih misli in tudi srčni utrip je normalen, torej ni drugih simptomov kot bolečina.

 

Drugih zdravstvenih težav nimam razen slabokrvnosti.

ALi menite da bi bil potreben obisk zdravnika? Stara sem 33 let.

 

Hvala za vaš čas in mnenje, LP

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovana

Iz napisanega težko sklepam za kakšno vrsto bolečine gre. Ali je bolečina ostra ali pa bolj topa oz. pekoča, tiščoča ..? Če gre za ostro bolečino potem verjetno gre za mišično skeletno bolečino, če pa čutite tiščanje, pekočo bolečino, potem obstaj, sicer zelo majhna možnost, da gre za občasen krč koronarnih arterij.

Seveda gre zgolj za ugibanje.

LP

Pozdravljeni,

 

hvala za dogovor. Bolečina je pekoča in tiščoča.

 

LP

Spoštovana

Verjetno gre za obliko refluksne bolezni, ko se del zelodčne kisline vrne v požiralnik. Predlagam, da si poskušate zapomniti če ste dan pred bolečino jedli kaj takega kar pospeši izločanje preveč želodčne kisline. Ne verjamem da gre za bolečino srčnega izvora. Posvetovanje pri izbranem zdravniku, je vedno dobra odločitev.

LP

New Report

Close