Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Tiščanje v prsih

Tiščanje v prsih

Pozdravljeni,
star sem 21 let in že nekaj časa me stalno tišči v prsih. Zdi se mi kot, da ne morem vdihniti do konca. Največkrat me boli v prsnici ali v desnem delu po prsi, včasih pa kar v celih prsih. Bolečina je topa. Naj povem, da imam alergijsko astmo, ki je urejena. Jemljem Foster nextThaler 2x 1 vpih. Poleg tega so mi pogruntali še GERB in sem najprej jemal Ultop 1x na dan 40 mg. Ker se mi stanje ni izboljšalo sem dobil Controloc 40mg zjutraj in zvečer.Občasno vzamem tudi Rupurut. Zdi se mi, da je mogoče pekočega občutka malo manj, tiščanje in težko dihanje pa ostaja. Naj povem, da sem naredil rentgen prsnega koša. Ugotovitev: možne so manjše perivaskularne zgostitve desno bazalno parakardialno. Srce je normalne velikosti, aorta, mediastinum in hilusa si primerni. Plevralnega izliva ni.
Naredili so mi EKG – vse ok. Včasih mi je tudi slabo.
Pri pregledu krvi so ugotovili povišano vrednost kreatenina (112) in manjšo vrednost kalija (3.6).
Dejansko težko diham cel dan, zvečer in ponoči pa se stanje še poslabša. Do sedaj sem se veliko ukvarjal s športom, zdaj pa enostavno ne morem.
Prosim za pomoč

Spoštovani,
bo treba diagnostiko izpeljati do konca. občutek, da se ne da do konca vdahniti, je značilnost psihogene dispneje, seveda pa je pred tem treba izključiti kakšen drug razlog. Morda pa astma vseeno ni urejena, če pa težko dihate. Če so meritve pljučne funkcije normalne, se naredi obremenitveno testiranje, da se vidi, kaj je omeljitev za telesno zmogljivost,
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close