tiščanje v prsih
lepo pozdravljeni
star sem 30 let, visok 177cm in imam 74kg,
že nekaj časa (cca. slab mesec dni) opažam sledeče težave:
rahlo levo od prsnice občano tiščanje, špikanje v levi strani prs, tiščanje oz. stiskanje malo nad prsnico (tik pod vratom), ščipanje levih mišic pod ramo pri lopatici, vse navedeno pride in gre traja cca. 2-3 minute, če tečem me prične stiskati rahlo levo od prsnice, kar prav tako traja 2-3 minute, za tem izgine
povedal bi, da sem pred cca. 3 meseci opravil kontrolo pri kardiologu (+obremenitveni test) ki je bil BP, ter UZ srca, ki je bil prav tako BP
kaj bi lahko bil razlog za moje bolečine oz. navedena ščipanja
Hvala
Ko je kardiolog izključil bolezen srca ali vnetje poprsnice kot vzrok za bolečine, ali je po-sumil na možnost, da je prisotno manjše vnetje 2. ali 3. rebra oziroma, da je bolečina posledica manjših sprememb v hrbtenici? Vtis imam, da gre za prehodne motnje, ki jih boste lahko zmanjšali z blagimi zdravili proti bolečinam ali z blagimi pomirjevali.
Stara sem 54 let. Že nekaj časa me boli v zgornjem delu trebuha med rebri, bolijo me tudi rebra. Imam občutek kot da se bolečina preseli v prsi, občutek kot da me stiska, V spanju me ne boli. Opravila sem samoplačniško obremenilni test na kolesu, kjer piše da je zaznati sves.
Pri vsakodnevni hitri hoji nimam nobenih težav.
Kaj pomeni zaznaTI SVES ali je to nevarno..
V pričakovanju vašega odgovora in nasveta se vam zahvaljujem.
SVES je kratica, ki pomeni “supraventrikularna ekstrasistola” = “prezgodnji utrip, ki se sproži v preddvoru”. Taki utripi niso nevarni, bolnika pa vznemirjajo. Včasih jih “utišamo” z zdravim načinom življenja (nekajenje, čim manj kave, itd.). Včasih zadostujejo majhni odmerki pomirjeval, včasih jih je potrebno zdraviti z zdravili.