Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina tiščanje v prsih

tiščanje v prsih

Pozdravljeni!

Najprej naj povem da sem stara 22 let in da se mi v zadnjih 2 letih pojavlja bolečina- tiščanje v prsnem košu – okrog “žličke”. Pred leti so zdravniki ugotovili da imam povišan krvni tlak. Priporočili so mi, naj se še naprej ukvarjam z raznimi aktivnimi dejavnostmi; zato že nekaj časa hodim na aerobiko. Že na splošno se zelo rada ukvarjam s športom in bi se rada še vnaprej, vendar me to tiščanje ovira pri tem. Naj še dodam, da pogosto občutim, da mi srce precej hitro odreagira tako ob raznih stresnih situacijah kot pri telovadbi. Prijateljica mi je povedala, da se je nekaj podobnega dogajalo njenemu fantu, ki se že več let ukvarja s hokejem in vzrok njegovih težav je bilo nepravilno bitje srca.
Običajno se mi te težave pojavijo pri zahtevnejših dejavnostih, včasih pa tudi ob manjših naporih. Zato sem občasno jemala aspirin pred kakšno dejavnostjo in lahko rečem, da je bilo nekoliko bolje.
Zato me zanima ali se mi to dogaja samo zaradi tega ker bi morda imela premalo kondicije ali je vzrok kje drugje.
Za odgovor se Vam že v naprej lepo zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam!

Spoštovani!

To so znaki tesnobe – anksioznosti. O tem sem že večkrat pisal. Tvoje telo na določene dogodke pač reagira kot v paniki: povečajo se utrip, tlak, dihanje…, čeprav za takratno nalogo to ne bi bilo potrebno. Ali se odločiš za kakšne sprostitvene treninge ali pa tu in tam kakšno pomirjevalo, ko zadeve postanejo preveč nadležne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close