Najdi forum

tiščanje v nosu

Pozdravljeni!

Tudi jaz sem ena izmed tistih, ki ima probleme z zobmi: namreč kar na lepem me je začelo tiščati v nosu oz. nad njim, nad sprednjima dvema zoboma (1 in 2), ki sta umetna. Sicer se mi je malce vnela dlesen, tako da je rdeča. Zanima me, če je to tiščanje v nosu zaradi zob ali je vzrok temu drugje. Šla sem že k osebni zdravnici, ki me je poslala na ORL, moj zobozdravnik pa je trenutno na nekem seminarju (do aprila). Me vsa ta zadeva že pošteno skrbi, saj ne spim, ker si mislim, kaj pa če se je nardil kakšen strdek noter v glavi in bo vse skupaj šlo naprej v možgane!!! Prosim vas, če mi lahko pomagate oz. poveste, kakšne so posledice, če ne bom šla takoj (ampak šele aprila) k zobozdravniku.

Spoštovana Barbara,

če vas tišči pod (!!) nosom, potem sta vzrok prav gotovo omenjena zoba. Tiščanje nad nosom pa sama razumem kot tiščanje nekje med obrvi – tam pa zoba ne moreta povzročati težav.
Kakorkoli, v primeru bolečin ima tudi vaš zobozdravnik nadomestilo- nekoga, ki vas mora sprejeti in pregledati. Lahko gre za poslabšanje kroničnega vnetja v predelu korenin ali pa vnetje dalj časa mirujoče ciste. Možna je tudi hujša prizadetost obzobnih tkiv – npr. vnetje parodontalnega žepka.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close