Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Težave in bolečine v hrbtenici Tiščanje in srbenje v torakalnem delu hrbtenice

Tiščanje in srbenje v torakalnem delu hrbtenice

Spoštovani,

stara sem 55 let in že več kot 20 let se mi občasno pojavlja bolečina v torakalnem delu hrbtenice – višina žličke. Bolečina se pojavlja nekajkrat letno in traja nekaj dni. Gre za bolečino v celotnem obroču telesa – od žličke do hrbta. Pomaga mi masaža in počitek.

V zadnjem letu pa se je na tem delu, ob hrbtenici, razvil občutek tiščanja in ščemenja,  v zadnjih dveh mesecih pa tudi srbenja. Ne vem če je to povezano s težavami ki jih imam že dolga leta, ali gre za ločene težave. Je pa to tišcanje čutiti v višini siceršnjih težav, ob hrbtenici, malo niže od lopatice.

RTG je pokazal pričakovane starostne spremembe, MR še čakam.

Splošna zdravnica je mnenja, da gre za neko draženje živca (odtod srbenje?).

Zanima me še vaše mnenje, kaj bi ta občutek tiščanja lahko pomenil.

Hvala in lp, Asta

 

Spoštovani!
Moral bi videti slike RTG-ja in nato tudi MR preiskave. Težave lahko izvirajo iz prsne hrbtenice in so lahko posledica obrabe. Svetujem fizioterapijo in vaje za oblopatično muskulaturo (za mišice trapecius, serratus anterior in romboide).

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

Pozdravljena gospa Asta,

So vam morda ugotovili vzrok težav,  ker namreč sama imam podobne težave?

Hvala in lp

New Report

Close