Najdi forum

Pravkar sem pred blokom zagledala sosedo, ki je narobe odložila škatlo in jo je tip mahnil. nejan hčera je zakričala mami in nato pusti jo. Pol je napadel še njo (stara je kakhi 10 let) potem se je soseda seveda postavila otroku v bran, tip pa je sosedo lepo po hrbtu in glavi mahnil. ker sem mela svoje malčke pri sebi (ravno smo prišli iz vrtca) nisem posredovala, ampak jih umaknila v stanovanje. Če pokličem policijo vem bo soseda vse zanikala. (se je že zgodilo). Groza komaj se je ločila od enega sedaj ma pa po treh letih nekega novega (6 mesecev sta skupaj) in kot zgleda je še hujši če jo tepe na parkirišču pred blokom (oni prvi je samo pil in se drl).
Rada bi nekaj naredila pa nimam pojma kaj. Z mano oz. z nobenim poznanim se več ne druži, obe s tamalo se mi strašno smilita, policiji bo v strahu vse zanikala. če pa povem svojemu možu bo pa popenil in se zapletel z onim tipom v konflikt. Groza kaj naj???? čisto me je šokiralo!

Ko boš uspela priti do nje na samem (poišči jo npr v službi, če drugače ne bo šlo), ji mogoče poskušaj dopovedati, da naj vsaj zaradi otroka tega prasca spodi, če ji je že zase vseeno. Tudi policijo ji omeni in, da greš kadarkoli pričat, da je bilo res, kar se je zgodilo. Zato, da bo vedela, da ne bo sama, če bo premagala strah in bo kaj naredila.
Ma kolk je tega, pa si kar oči zatiskajo, da bo bolš…

nje ne boš prepričala, ker je preveč ustrahovana.
Predlagam pa ti CSD in navsezadnje tudi prijavo policiji – zaradi nasilja nad otrokom.
Kaj šele se dogaja za 4 stenami, če se tip upa prebutat žensko in se spraviti na otroka kar na dvorišču.

jaz nimam pojma kaj narediti, če pretepena oseba policijo to zanima:((((Ampak je mene tole tudi šokiralo…uboga mala punčka…..

mogoče bo katera druga imela kakšen pameten predlog

Si ne upam pomisliti, kaj se dogaja danes za njenimi stenami, če je že začetek bil tak…

Mislim, da ti zdrava pamet narekuje, da v takih stvareh sodeluješ tako, da pokličeš pristojne organe. A se mi zdi, da je zdaj za le-to situacijo prepozno. To narediš v trenutku dogajanja in slikaš z gsm aparatom oz. snemaš, kar danes pri vsej tej tehniki ni nemogoče. Spet drugi ti bo rekel, da se ne vmešavaj, tretji, da bi morala ti vmes skočit…ne vem, no-mogoče nimam prav, vendar sem bila v podobni situaciji, so tipa pridržali in odpeljali, mene pa zasliševali še dva dni. Kot da sem jo jaz tepla. Ves sistem je v riti…

Ma, saj to je problem. Tudi če bi ga odpeljala marica, bi bil nazaj prej kot bi ženska uspela priti k sebi. Zadevo je možno rešiti edino tako, da se ga znebi. Če se ga boji, ji predlagaj varno hišo, na CSD nimam pojma, kaj sploh naredijo.Pred cca 15 leti niso naredili nič, zdaj upam, da je vseeno kaj drugače. Ampak problem je v ženski sami – dokler se ne bo pogovorila s seboj in dojela, da ni drek na cesti, ki ga lahko pohodi vsak, bo žal tako.

Je pa možno, da je že toliko ustrahovana, da se enostavno preveč boji karkoli narediti. Zato poskušaj priti do nje tako, da bo res sama.

Če pa je tvoj tak, kot si napisala, imaš mogoče tudi možnost, da greš do nje zdaj, pozvoniš in jo dobesedno odpelješ (skupaj s punčko) npr. na ne vem, kavo. Bistveno je, da jo spraviš od hiše. Ampak v tem primeru ji ponudi, da prespi pri tebi nekaj dni, da si uredi misli. Če je tako, kot se bojim, da je, bo vesela, tudi če bosta s hčerko spali v tvojem hodniku na tleh. Mater, mi grejo kocine pokonci ob tem pisanju, ampak to sem preživljala odkar se zavedam pa do 22 leta. Pomagaj ji!!

Če bi pogovor lahko rešil žensko, ki vztraja v začaranem krogu nasilja, bi bil ta svet skoraj že raj. Pa ni, ker ženske v nasilnih razmerjih enostavno funkcionirajo patološko.

Jaz bi obvestila CSD, ker je dolžnost vsakega človeka zaščitit otroka pred odraščanjem v nasilju, odraslih se proti njihovi volji itak ne da. In mimogrede, glede na to, da ta moški očitno ni oče te deklice, lahko samo upamo, da ne bo prišel (ali pa da še ni) tudi na kakšne alternativne ideje, kako otroka brezvestno ponucati sebi v prid.

Odkar imamo sprejet nov zakon o nasilju v družinah obstaja možnost, da nasilnežu izdajo prepoved približevanja. Izdajo jo takoj in za različna obdobja – npr. za 48 ur itd.
Saj vem da obstaja velika možnost, da se nič ne spremeni, ampak če pa ne pokličeš/prijaviš se pa sploh nič ne bo.

Ne predstavljam si, kaj bi bilo v primeru, da CSD otroka odvzame materi in ga da v rejo. S tem ne mislim, da bo hudo za mamico, ki ne bo imela več neke opore v otroku (taki otroci itak niso otroci v pravem pomenu besede, ker žal veliko prezgodaj odrastejo), bolj mislim na to, da otrok, tudi če bo nekje stran od mame, v mirnem okolju, ne bo normalno funkcioniral, če bo ves čas vedel, kako se godi njegovi mami. Otrok, ki preživlja nasilje za štirimi stenami, je v sebi s tem zaznamovan za vedno.
Moje mnenje je, da bi bilo več narejenega, če bi uspelo ženski “stopiti v možgane” in jo skupaj z otrokom rešiti iz začaranega kroga.

Ja, je. Ampak veš, velikokrat je ravno grožnja z odvzemom otroka tisti prepotrebni šok za žensko, da se dokončno odloči zapustiti nasilneža. Večina žensk se bo namreč rajši spoprijela z lastnimi travmami in patologijo, kot da bi pustile, da otrok odrašča brez njih. Če pa ta ženska slučajno spada v tisto tako psihično poškodovano podvrsto žensk v nasilnih razmerjih, da je tudi gožnja ali dejanski odvzem otroka ne bi pripravil do zapustitve nasilneža, je pa, verjemi, za otroka še zmeraj boljše, da nasilja sam ni deležen. Seveda pa otroku vse pusti posledice, glede tega si je neprimerno zatiskat oči. Tudi v teh primerih se velikokrat odločamo samo med večjim in manjšim zlom. Meni se v primeru matere, ki bi patološki odnos do moškega postavila pred otrokov dobrobit, vseeno zdi bolje, da je otrok v reji, kjer vsaj ni ogroženo njegovo telesno zdravje in življenje, medtem ko bi bil doma prepuščen (ne)milosti materinega partnerja.

Sicer pa se bojim, da midve žal zgolj teoretizirava, ker zelo dvomim, da bi CSD zavoljo ene prijave ukrepal tako radikalno (čeprav bi moral, že zaradi šok terapije za mamo).

No sedaj pa še drugi del. Moja štiriletnica je prišla vprašat:
Zakaj sem se zadrla na njo naj že gre v blok in naj ne gleda? (nisem se drla sem jo pa precej glasno poklicala naj čimprej stopi z nami v blok in dvigalo?
Če je bila teta poredna pa se je stric razjezil?
Če bo ati tudi mene ali pa njo sestrico udaril ko se bo jutri(to pomeni enkrat v prihodnosti) razjezil na nas?
Kaj se bo zgodilo s punčko?
Zakaj pa je stric sploh tepel teto?
Kaj sta se drla?
Mlajše in sosedove punčke (ki jo čuvam ni od iste sosede) kot zgleda incident ni prizadel.Ta starejša je sploh zelo empatična in vse jo grozno prizadene.

Soseda ja sicer zelo zadovoljna s tem prtnerjem, vsaj ona tako pravi (se poznama že od prej preden sva postali sosedi). Slišala sem pa (ne vem, če je res), da ga sedaj malo pije oz. s tem tipom veliko žurata.Kakorkoli, jutri bom šla k njej v službo na kavo in malo potipala teren.

Ma groza,nevem kaj je s temi ženskami,ki od enga bedaka gredo k drugemu,zastopim da s eenkrat opečeš ampak iz dežja pod kap nemorem zastopiti,jaz bi jima obema rekla,ko ju srečam,da sta navadna primitivca.
otrok se mi pa smili ja.Baba pa čisto nič!

Ne vtikaj se.

Po statistiki se taka ženska dokončno odseli v povprečju šele, ko gre šestkrat od doma. Torej šestkrat že odide, pa jo preprosti in se vrne nazaj.

Sama se je odločila zanj in sama lahko kaj ukrene. Ti boš samo štalo naredila.

Ja, najboljše, da se vsak zase briga, sama si je kriva.
SRAM TE BODI, KDOR JE TO REKEL.
Upam, da ne boš kdaj v situaciji, ko se bo moral neznanec obregniti vate, da ti pomaga. Še malo, pa bodo Fritzl afere in ameriške sprevrženosti pri nas.

Jaz bi pa zatežila njemu in mu zagrozila s policijo. Pa ne toliko zaradi nje kot zaradi punčke.

Če vidiš, da se nekdo fizično znaša nad otrokom, ne filozofiraj, ampak pokliči policijo in to takoj. Povej, da pred blokom nedko pretepa otroka in da naj takoj pridejo.

Izjave v smislu ‘ne vtikaj se’, pa lahko pridejo le od totalno brezvestne, nasilniške ali pa ustrahovane osebe.

http://www.policija.si/portal/preventiva/anonimni/skupaj.php

Ojla

mogoce bi blo uredu ce mas dokaze…….poskusi kdaj kaj takega ko jo bo napadel kje zunaj poslikat. potem ce prijavis in tudi ce ona zanika, imas dokaz.

drugace sm pa se vedno mnenja da ce nekdo noce da mu pomagas, mu ne mores. Tako tudi ti njej (ceprav bi ji rada) ne mores pomagat. Bo mogla soseda sam kej ukrenit.

lp


Točno tako. Nazaj pa pride zato, ker rabi batine. Če jih ne dobi ni srečna. Ta soseda tud, po tem ko jo je prvi mož pretepal, je poiskala še drugega, ki jo pretepa. In ko se bo dokončno ločila od tega, bo dobila še tretjega, enakega.

Pravzapraj jih je ona še premalo fasala. Jo ne izuči. Žal mi je edino punčke, kriva je pa mama, ki vedno izbira take dedce.

New Report

Close