Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Tintinus in Hash

Tintinus in Hash

Pozdravljeni,
ker se mi je v zadnjem casu zacelo pojavljati obcasno sumenje v usesih (sicer imam Hashimoto Thy in jemljem zdravila), me je zanimal vzrok in nasla sem podatek, da se lahko tintinus pojavi kot posledica pomanjkanja scitnicnih hormonov, hkrati pa sem prebrala, da je pri tem pojavu potrebno dokaj hitro okrepati, ker sicer pride lahko do poskodb
tkiva v usesu in postane tintinus kronicen (menda je mozno jemati zdravila za uravnavanje krvnega obtoka etc…), ali mi morda lahko kaj svetujete v zvezi s tem?
Hvala in lep pozdrav
Pika

Spoštovani!

Hashimotov tiroiditis je ekstremno redek vzrok za šumenje v ušesih “tinitus”. Pogostejši vzroki so vnetja, ali funkcijske spremembe v srednjem ušesu. Vsekakor priporočam pregled pri ORL, ki bo opredelil stanje in tudi odredil ustrezno zdravljenje.

Lep pozdrav!

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljena,

ravno se navdušujem nad knjigo z recepturami za sindrome tradicionalne kitajske medicine iz zelišč, ki se dobijo pri nas. Napisal jo je dr. Florian Ploberger, ordinacijo ima na Dunaju. Zelo mi je všeč holistični pristop, ki je značilen za TKM in ko si že ravno tinitus omenila, vzrok zanj naj bi bil v nepravilnem delovanju jeter ali ledvic. Zdi se mi, da je jetra v tej povezavi omenjal tudi mag. Petar Papuga, ki piše (tudi odgovarja na vprašanja) v reviji Aura, najbrž lani enkrat proti koncu leta. Mogoče bi pa pomagala tudi refleksna masaža ustreznih con?
Blagodejno tišino ti želim.

Alenka

hehe hvala Alenka, saj zaenkrat se ni tako glasno, mogoce je tudi kak virus, saj mi je prejsni teden izbruhnila tudi viroza. Kako je naslov tiste knjige? A imas morda ti kaksne izkusnje s Papugo?
lp Pika

No, me veseli, mogoče bo pa celo samo od sebe minilo. Včasih se tudi kaj tako lepega zgodi :-)).
Naslov knjige: Rezepturen aus westlichen Kräutern für Syndrome der traditionellen Chinesischen Medizin (Bacopa Verlag , 2003). Na ljubljanskem območju bi jo moral imeti NUK, v katalogu pa nisem preverila.
Pri Papugi nisem bila, priporočila mi ga je njegova sestrična, ker sem takrat dosegla lepe rezultate pri bioenergetičarki, se pa nisem odločila za obisk pri njemu. Menda je bil tudi zelo zaseden in je imel dolgo čakalno dobo. Njegove prispevke v Auri pa vedno z zanimanjem preberem, tudi v učinkovitost akupunkture verjamem.
Lep pozdrav,

Alenka

New Report

Close