Najdi forum

Počutim se totalno izolirano v kolektivu, sodelavka me počez in podolgem ignorira, niti enkrat me ne more z nasmehom pozdravit, vse druge pa lahko in jih še sprašuje kako so.
Jest sem pa vedno prijazna, kaj pa dobim za to ? Res imamo vsi slab dan, ampak ne celo večnost.
Total se počutim nepotrebno tukaj. Ful sem osamljena.

Kaj nismo cudni,namesto,da bi uzivali zivljenje zaradi nas samih ,se pa se oziramo,kako je kdo kje razpolozen in najveckrat tisto slabo potegnemo na sebe.
Potem pa se sekiramo,pa ne vemo zakaj bi se!
Zato ni treba ,da se se ti izoliras in na nek nacin postajas podobna njej.
Ce je tvoja sodelavka namrgulena,ce te ignorira po dolgem in poces,se ni treba tebi tekati zanjo in se ji klanjati.
Vcasih ali najveckrat taksni niti ne znajo povedati zakaj so taksni kakrsni so in nam ne preostane nic drugega,da vsakega sprejmemo taksnega kakrsen je z vsecnostjo ali brez nje.

Marsikdo je jezen na cel svet,pa ne ve zakaj!Imejte se radi,kakrsni ste!
Vi kar delajte in se cim manj obremenjujte s tistim,kar se dogaja v vasi okolici.
Ste ,kakrsni ste,imejte se radi in se nehajte obsojati.Kaksna je vasa sodelavka je njen problem in ne vas!Vi se pa potrudite,da boste taksni kakrsni v resnici ste,pa ni vazna volja vase sodelavke!Zato,ne bo nic vecja placa,ce vas bo postrani gledala in ignorirala.
Lep pozdrav!!!

Ma pusti kozo! Ti bodi še naprej z vsemi prijazna kot si, nje pa ne upoštevaj. Jo pozdravi in ji odgovori na vprašanja, ampak čimmanj kot je mogoče. Bo že še ona začela lesti vate!!!

Draga Osamljena2!

Pravite, da vas sodelavka ignorira in se zato počutite izolirano v kolektivu. Lahko se vživim, da takšno vedenje sodelavke res ni prijetno in se zato počutite nepotrebno, osamljeno. Pa vendar, vse pa le ni odvisno od vaše sodelavke! V kolektivu vas je gotovo več – kaj pa druge sodelavke in sodelavci? Lahko se družite in pogovarjate z njimi!

Predvsem pa ne dovolite, da vedenje sodelavke tako močno vpliva na vas in na vaše počutje. Preveč ste odvisni od njenega vedenja. Ali ni škoda, da ona z vašim obnašanjem tako močno vpliva na vaše počutje in vam greni življenje? Vi se odločate o tem, ali ji boste to dovolili ali ne! Potrudite se za svojo čustveno stabilnosti in ravnovesje (lahko poizkusite z rednim sproščanjem).

Če se odločite, da boste prijazni, tudi bodite, ne glede na to, kako se ona obnaša do vas. Pravite: “Jaz sem vedno prijazna, kaj pa dobim za to?” To govori o tem, da pričakujete, da bo tudi ona prijazna z vami. Lepo bi sicer bilo, če bi bila, toda njeno vedenje je njena odločitev. Če ste vi prijazni, je boljše, da čim manj pričakujete, kako se bo ona odzivala. Seveda pa se lahko tudi vi odločite in spremenite svoje vedenje do nje. Lahko postanete neprijazni, formalni, zadržani … To je vaša svoboda izbire. Kako se bo ona odzvala na to, pa je njena odgovornost.
Pomagate si lahko tudi z različnimi afirmacijiami, ki bodo v vas okrepile notranjo moč in zmanjšale vašo odvisno od odzivov drugih. Če želite praktično delati na sebi, vam priporočam knjigo Primoža Škoberneta Pomlad duše (govori tudi o moči vizualizacije, afirmacij, priložena je tudi zgoščenka za meditacijo).

Vse dobro vam želim!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close