Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom tikovina ali laminat – KOPALNICA

tikovina ali laminat – KOPALNICA

Zanima me vaše mnejnje ali izkušnje glede tega. Odločamo se med laminatom za v kopalnico ( 45 eur/ m) ali pa tikovino ploščami. Ne vem kaj je ceneje oz.kaj je boljše. Imate vi kaj izkušenj s tem?
lp

Dvomim, da je laminat primeren za v kopalnico, ali pač?Vsekakor bi dal jaz rajši tik, saj se tik na veliko uporablja v vlažnih prostorih in pri izdelkih za zunanjo uporabo.Bil sem v kopalnici, ki jo je poplavilo in ima položen tik.Zgodilo se ni nič.
Včeraj mi je parketar po sobah položil tehno tik parket.Pa ne zato, ker bi se bal, da mi bo sobe poplavilo:), temveč zato ker mi je (oljen) tik všeč.

Timotej mislim da obstaja tudi laminat za vlažne prostore.

Teak je definitivno dražji in bolj primeren kot laminat.Vendar povprečna denarnica ne prenese…

Maja

Tik, recimo tehno tik parket oz. industrijski tik sploh ni dražji od omenjenega laminata po 45 eur/m2.Sem že naletel na ljudi, ki mislijo, da je tik nekaj strašno dragega.Tak parket stane okoli 30 eur/m2, je masiven, običajno debeline 15 mm in je čisto primeren za v kopalnico.Uporablja se tudi na bolj obremenjenih površinah.Tudi, če vzame klasičen tik parket je menda, če me spomin ne vara cena tam okoli 70-80 eur/m2.Ker dvomim, da imajo pri “mamči 2x” kopalnico veliko kot dnevno, razlika med laminatom in tikom ne more biti velika.

Par mesecev nazaj sem spraševala za tikov les v kopalnici in prišla do enormnih cen. Res pa je, da moja kopalnica je velika kot dnevna.

Tik je zelo kvaliteten les. Je pa res, da izgubi prvotno barvo in postaja sivkast. Če ga mažež s tikovim oljem dobi lepši videz, vendar samo začasno. Jaz ga v kopalnico ne bi dala, sem še vedno zagovornica ploščic, saj so najbolj enostavne za vzdrževanje.S tikom je treba delati previdno, izkušnje iz naše jadrnice. Če ga preveč ribaš, izlušćiš mehkejše dele, tako da smo sedaj sprijaznili, da je pač sivkast. Tudi z oljem nismo imeli dobrih izkušenj.

se strinjam, tik se zelo hitro zafleka. na splošno so oljene površine v kopalnicah zelo občutljive, zelo se moraš truditi z vzdrževanjem in čiščenjem. bolje se obnese lakirana površina. če že les, potem je macesen vsekakor boljša izbira, ohrani rumeno barvo pa tudi struktura lesa je precej lepša. fuge so pri tem običajno kakšne 4mm, zapolnijo se z elastično črno maso, kot ena guma zgleda. ampak vseeno, sem velik ljbitelj lesa, edina stvar, kjer ga ne bi imel, so tla kopalnice, vsepovsod drugod ga pa praktično imam.
kar se tiče laminata, noben ni primeren za kopalnico, saj ga zvije če se po nesreči malo bolj zmoči, problem je predvsem v tesnenju fug.
alternaiva so ploščice, ki zgledajo lesene. obstajajo zelo posrečene imitacije, cenovno okrog 50€/m2.

Predlagam, da samo en del položite z lesom ostalo z ploščicami, če imate kopalnico veliko kot dnevno sobo.
Lep dan vam želim, Micka

No to bi bilo pa zelo grdo.

Kombinacija ploščic in lesa je zelo lepa kombinacija..samo prave barve uskladit..in vzorec!

New Report

Close