Najdi forum

Pozdravljeni vsi!

Opravičujem se vam, ker vas v vaši bolečini nadlegujem s takim vprašanjem, ampak upam, da mi bo kdo znal odgovoriti. Sodelavki je umrl oče in je izrazila željo po “tihem sožalju”. Sedaj pa smo kolegice v strašni dilemi, ker ne vemo kaj to pomeni. Ne želimo pa, da bi zaradi naše nevednosti naredile nekaj, kar si njena družina ne želi. Ko je meni umrl oče smo imeli pogreb v krogu družine – ali je tiho sožalje kaj podobnega. Lepo bi vas prosila, če kdo ve, da to razloži, ker nam bo s tem res pomagal. HVALA!

Z vsemi sočustvujem in vem, kako vam je hudo. Sama še danes po 9 mesecih včasih mislim, da je oče v bolnici in bo vsak čas prišel domov.
Jaz verjamem v posmrtno življenje in se tolažim s tem, da je njegova duša samo zapustila lupino in ta svet.

Moje mnenje: ljudje, ki so pokojnika poznali, naj ne bi izražali sožalja po telefonu. S tem bi vzpostavljali komunikacijo pojasnjevanja smrti. Prav tako mislim, da v takem primeru niso zaželjeni osebni obiski pred pogrebom. Spoštovanje do pokojnika in družine izrazimo s pisnim sožaljem, na pogrem gremo, če je ta objavljen.

Mogoče je to to. Upam!

Lep pozdrav

Tako smo tudi me naredile. Pisno smo izrekle sožalje in šle na pogreb.
Hvala za odgovor.

Včasih je res težko vedeti kako izreči sožalje…

Uporaben članek na to temo (link spodaj):

Link:
http://www.pogreb-krste-zare.si/2009/10/izrazanje-sozalja/

New Report

Close