Tifol
Pozdravljeni!
Zanima me koliko časa lahko jemljen folno kislino – Tifol. Sedaj jemljem Tifol 3 mesece, rada bi zanosila, vendar so se mi sedaj pojalili nekakšni izpuščaji po obrazu in vratnem predelu, zato sedaj ne bi bilo zdravo zanosti. Jemljen antibiotike – Clinifug in se mažem z Klimicin gelom, jemala sem tudi Claritine in se na zažetku mazala z kremo Eolocom-ali nekaj podobnega. Claritine in Eolocom sem opustila, ker ni pomagala, sedaj jemljem Clinifug 4 dni-upam, da bo to pomagalo. Na dermatoronevrološki kliniki v Lj. so mi vzeli bris, rezultati bodo čez 10 dni, zdravil pa mi niso spremenili. Zanima me koliko časa po tem ko se mi stanje izboljša oz. ko končam z zdravilom Clinifug in gelom Klimicin lahko zanosim. Tablete Tifol pa jemljem še naprej, o tem ve tudi dermatolog. Ali Tifol sedaj opustim, pa začnem denimo po novem letu zopet jemati folno kislino, ter potem ponovno cca. 3 mesece … Na navodilih za Clinifug piše, da se lahko pri plodu pojavi trajno obarvanje zod in podobno, zato ne bi sedaj tvegala.
Ali če jemlješ folno kislino preveč časa in v tem času ne zanosiš, je kaj narobe?
Bata.
Folna kislina je vitamin, ki koristi odraslim in predvsem tudi plodu, ki ga v prvem mesecu svojega razvoja potrebuje in koristno uporabi. Če trenutno ni mogoče, da bi zanosili lahko jemanje prekinete do takrat, ko boste to ponovno načrtovali. Vitamin je vodotopen odvečna količina se izloči z urinom.
LP