Najdi forum

Spoštovani!

Stara sem 24 let, v sedemnajstem tednu nosečnosti. Pred tednom dni(v pribl. 16 tednu) sem opravila THT. Izid je bil 1/720. (AFP ni povešan, ne sodim v rizično skupino). Vseeno me skrbi, ker so moje vrstnice dobile rezultale kot so:1/3000, 1/20.000,…
Prosim vas za mnenje!
Hvala!

Draga Petra.

Trojni hormonski test lahko odkrije do 70% patoloških nosečnosti, tako da jih pravilno usmeri v skupino z visokim tveganjem in se na osnovi tega izvida pri njih opravi prenatalna kromosomska analiza ploda. Tolikšna je diagnostična vrednost oziroma zanesljivost tega presejalnega testa.
V vašem primeru je izračunano tveganje daleč proč od mejne vrednosti (1/190) rezultat torej ne opozarja, na visoko tveganje.
Bolj zanesljivo pa lahko kromosomsko napako ploda odkrijemo samo z diagnostično kromosomsko preiskavo celic plodovnice, ki jih dobimo z odvzemom plodovnice ( amniocenteza).

LP

Petra, mislim, da ti ni treba skrbeti.

Moj THT je bil 1/160, zato sem opravila še amniocentezo. In je bilo vse OK.

Prijateljica je imela izvid THT 1/10000 in je imela deklica rahlo povečan mišični tonus, vendar so s strokovnjaki iz razvojen ambulante tudi to odpravili.

Brez skrbi, če bi strokovnjaki – gentetiki videli razlog za “ukrepanje”, bi te povabili na genetski posvet (tako kot so mene).

Srečno in brez skrbi,

Nataša

Nataša ~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~ V naši glavi se slabo prelevi v dobro, nesreča v srečo, revščina v bogastvo. (Edmund Spenser)

New Report

Close