Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! THERMOSUN – Energetsko varčna barva – Odlična zadeva

THERMOSUN – Energetsko varčna barva – Odlična zadeva

THERMOSUN (NOVO!)

Za EKOSEN D.O.O. se je proizvedla nova tehnologija energetsko varčne barve (termoizolacijska barva) z NOVO formulo s poudarjenim energetskim učinkom. Tako da je trenutno ta barva najbolj učinkovita na trgu. Tudi cena je glede na njeno kvaliteto dokaj nizka. Investicija se povrne v manj kot 2 letih. V nekaterih primerih celo že v 12 mesecih. THERMOSUN energetsko varčno barvo bi moral imeti vsak bivalni prostor v kolikor želimo znižati stroške ogrevanja in hlajenja ter pozitivno vplivati na okolje.

Bistvo toplotne zaščite je zaščita pred vlago!

Ugotovitev ni nova. Vsi dobro vemo, da za ogrevanje vlažnih prostorov z vlažnimi zidovi potrebujemo veliko več energije kot pri ogrevanju suhih prostorov s suhimi zidovi.

Raziskave so pokazale, da se že pri 4% vsebnosti vlage v gradbenem materialu njegov izolacijski učinek zmanjša za približno 50%.

Kaj je Thermosun in kako deluje!?
Premaz je visokoelastičen in tudi pri temnih barvah trajno odbija sončno svetlobo (tudi do 86%), zmanjšuje raztezanje in krčenje v materialih, na katere je nanešen in tako preprečuje nastajanje mikrorazpok, ki so razlog številnih nevšečnosti.

Polimeri v Thermosun ob stiku z vlago nabreknejo in tako onemogočijo vdor vlage v gradbene elemente, kadar pa je ozračje suho se polimeri skrčijo in omogočajo prehod vlage. Zato se v gradbenem materialu zmanjšuje vlažnost in tako dosežemo optimalno izolacijo (vpliv vlage na izolacijo je odpravljen).

Kaj prinese Thermosun z energetskega vidika

V skladu s testi državno priznanega preskuševalnega inštituta dosežemo z nanosom energetsko varčne barve za 30 ali več odstotno zmanjšanje izgub ob prenosu toplote. To kajpada pomeni prihranek energije oz. nižje stroške ogrevanja/klimatizacije.

Katere učinke kaže praksa?

Praktične meritve toplotnega pretoka znanstveno dokazujejo učinke materiala v dinamičnih in praktičnih razmerah. Ob tem se izkaže, da se lahko teoretično (zgolj računsko) ugotovljena u-vrednost zniža za več kot 33 %. Zmanjšanje transmisijske toplote pa ima praviloma za posledico nižje ogrevalne stroške.

S čim je ta zmogljivost zagotovljena?

Delnokeramični tanki nanos Thermosun omogoča zaradi svoje edinstvene sestave izjemno dober oprijem. Preprečuje nastajanje mikrorazpok in mehurčkov, ne uničuje ga UV-sevanje in je odporen proti mnogim škodljivim fizikalnim obremenitvam, ki se sicer pojavljajo v gradbeništvu.
Nanosi Thermosun izboljšajo splošni energetski izkoristek vsakega gradbenega elementa, in sicer s sušenjem podlage, ločevanjem vlage v podlagi pod nanosom in optimalnim izkoriščanjem sončnih žarkov Sam gradbeni element s tem pridobi boljše in dolgoročne “izolacijske lastnosti”.

Kakšen pa je gradbeno-pravni vidik? (NEMČIJA)

Po zakonu o varčevanju z energijo iz leta 1976 mora biti energetska varčnost materiala izkazana pri pooblaščeni preskuševalni ustanovi.

Kakšno končno korist ima torej (u)porabnik?

Poglavitne lastnosti materialov Thermosun:
• dolga življenjska doba
• lahka in učinkovita izvedba zaščita in ohranitev kakovosti gradbenega materiala
• dober optični vtis
• prava rešitev za mnoge probleme pri zaščiti spomenikov (objekti pod spomeniškim varstvom)
• energijska varčnost zaradi bistvenega zmanjšanja toplotnih izgub zidu
• zanesljivost, dokazana z atesti državno priznanega inštituta
• razvoj plesni se prepreči
• lahko vzdrževanje, visoka odpornost na mehanske poškodbe
• hitra amortizacija

Thermosun je termokeramični zaščitni nanos, ki s svojim delovanjem izsuši material, zaradi česar tudi pri trajnem vplivu atmosferskih sprememb gradbeni material obdrži približek teoretično določene izolativnosti. Energetski prihranek, ki ga omogoča izdelek Thermosun, temelji na odvajanju vlage iz obstoječega gradbenega materiala in zmanjševanju izparilne energije na zunanji strani stene.

Keramični mehurčki z vakuumom, ki so jih razvili pri NASI za potrebe oblaganja vesoljskih plovil, so vmešani v posebej prilagojeno akrilno osnovo in tako sestavljajo 47% nanosa Thermosun, ki ima izjemne fizikalne učinke.

Ali je THRMOSUN energtsko varčna barva paroprpustna?

Barva je izjemno paroprepustna predvsem po zaslugi kroglic, med katerimi se v procesu sušenja ustvarijo prazni prostori, ki omogočajo lažje prehode zračne vlage.

Splošno o paroprepustnosti barv:

odvisno od vrste veziva (mineralna veziva imajo visoko omogočajo visoko paroprepustnost, polimerna veziva pa slabšo)
odvisno od količine veziva (več veziva vezi običajno pomeni slabšo paroprepustnost)
odvisno od polnil ( fina polnila običajno pomenijo slabo poroznost, torej tudi paroprepustnost, večja polnila omogočajo boljšo poroznost……

V kombinaciji s SUNLIFE IR grelnimi paneli lahko zmanjšamo stroške ogrevanja celo do 67%. Več o SUNLIFE panelih na http://www.ekosen.si

Samo s THERMOSUN energetsko varčno barvo pa zmanjšamo stroške ogrevanja za več kot 15%.
Več na www.ekosen.si

Prelepo, da bi bilo res. Kaj pa pravijo kupci? Vsi so razočarani in jim je nerodno, da so nasedli. Tudi jaz.

Od kod vam ta informacija. Do sedaj nismo imeli še nobene reklamacije. Pobarvajte en del zunanje stene in potem z dlanjo testirajte in boste občutili razliko. Ni nobenega zavajanja in pika. Ne vemo od kot vam to.

Stranke dodatno kupujejo barvo, če bi bile zavedene seveda tega ne bi dodatno kupile. Efekt je lahko slab samo v primeru, če ste naredili samo en sloj. Nujno morata biti dva sloja.
Les in keramika imata približno enako temperaturo. Ampak na otip je les seveda toplejši torej nas manj hladi, zato imamo lahko v prostoru cca. 2 stopinji celzija nižjo temperaturo. Enako je pri termoizolacijsko barvi. Vsaka stranka pa ima možnost pri nas dobiti 2 dc barve s katero lahko sama testira, tako da nima tveganja.

lari fari in kaj naj jaz pobarvam z 2 dcl ki jo ponujate kdaj boste vi meni dali za celo steno farbe pol se da ugotoviti če to sploh dela samo veste kaj,
če bi to bilo res pol ne bi nobeden delal več fasade

KOLIKO ME STANE ENA KIBLA ALI KAKO IMATE PAKIRANO TO BARVOTERMOSAN ALI GARANTIRATE DA BO MI DELOVALO,IMAM NAMREČ VELIKO VLAGO MI KAR TEČE PO ZIDOVIH,PO DVAKRATNEM BARVANJU BODO TOREJ ZIDOVI SUHI? PROSIM ZA ODGOVOR!

Pozdravljeni,

V vašem primeru dvomim, da bo thermosun barva dovolj učinkovita. Najprej morate rešiti vzrok. V kolikor je normalna vlaga potem z themrosun barvo lahko rešimo. V vašem primeru bi bilo morda potrebno lokalni prezračevalni sistem ter nato posušit stene z IR grelci ter nato namestit thermosun barvo

Pozdravljeni,

V vašem primeru dvomim, da bo thermosun barva dovolj učinkovita. Najprej morate rešiti vzrok. V kolikor je normalna vlaga potem z themrosun barvo lahko rešimo. V vašem primeru bi bilo morda potrebno lokalni prezračevalni sistem ter nato posušit stene z IR grelci ter nato namestit thermosun barvo. Ostale informacije najdete na http://www.thermosun.si

Ali to resnično deluje. Namreč odločam ali bi kupila ali ne?

New Report

Close