Najdi forum

The secret – je komu uspelo?

:))) Če nekdo živi življenje glede na to, kako zelo verjame v usodo (torej, če verjameš, da je vse odločeno za naprej in ne dvigneš riti), pol pa nimam besed za takega človeka. In iskreno, ne verjamem, da obstajajo. Vsak se mora v življenju truditi – že za golo preživetje.

Jaz sem prebrala nadgradnjo te knjige…in imaš tam navedene celo ene korake, ki ti pomagajo malo pri razmišljanju..in sem probala najprej pri malenkostih in zgodilo se je in glej glej počasi vse prihaja na svoje mesto. Morš pa ene 10-15 min na dan si malo časa vzet zase. Zajebano, ampak gre počasi. No žvljenje se mi je po tej knjigi obrnilo za 360C na bolje seveda 🙂

ne razumeš……ni fora, da če boš + mislil, da ne bo nihče umrl….ampak ko ne kdo umre, pozitivno pomisliš, da bo sedaj počival, da sta se skupaj imela lepo…eni tako gledajo, da se bosta že pol srečala- to je pozitivno razmišljanje- ne iščeš napake, ampa pozitivne strani nečesa

Da spoznaš, da je pozitivizem boljši od negativizma moraš torej kupiti knjigo. Kako pa je z uporabo lastne pameti? Smo res prišli že tako daleč, da je naše življenje samo še copy/paste življenja nekoga drugega?

P.S. Ugibam, ali je bolje, če se ob zabijanju žeblja s kladivom ne udarim po prstih, ali pa je morda prav obratno. Ve kdo… obstaja o tem kaka knjiga? :)))

Še en PS: Ko berem teme o čudežnih napravah, knjigah, predavanjih, preparatih, se kar ne morem znebiti občutka, da so nekateri od sodelujočih vključeni v prodajo le tega… pa potem pod raznimi izmišljenimi imeni na vse pretega hvalijo svojo robo…

The secret iz Biblije

5 Upaj v GOSPODA iz vsega srca svojega, na umnost svojo pa se ne zanašaj.

6 Na vseh potih svojih ga spoznavaj, in on ravne naredi steze tvoje.

7 Ne štej sam sebe za modrega; boj se GOSPODA in ogiblji se hudega.

8 To bode zdravilo životu tvojemu in krepilo tvojim kostem.

1 Sin moj, nauka mojega ne zabi, temuč ZAPOVEDI http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=2+Mz+20%2C1-17&id13=1&pos=1&set=2&l=sl moje naj hrani srce tvoje;

2 kajti dni dolgost in življenje mnogoletno in mir ti dodelé.

3 Milost in resnica naj te ne zapustita; priveži ju okrog grla svojega, zapiši ju na srca svojega deščico: 4 tako dosežeš milost in uspeh najboljši, pred očmi Božjimi in človeškimi.

http://www.biblija.net/biblija.cgi?set=2&l=sl&pos=1&qall=0&idq=6&idp0=6&m=%50%72%65%67%20%33&hl=%50%72%65%67%20%33%2C%35

Čemu komplicirati, ko pa je tako enostavno!

P.S. Ugibam, ali je bolje, če se ob zabijanju žeblja s kladivom ne udarim po prstih, ali pa je morda prav obratno. Ve kdo… obstaja o tem kaka knjiga? :)))

v ekstremih boš dobil boljšo predstavo.
vprašaj se….
ob žaganju debla si odrežem roko…..

načelno smatram, da so knjige zelo dober in cenen vir informacij strokovnega znanja.

si pa drugi fredi miler
hahahahaha
a kar za 360 stopinj (a tisti C je za Celzij?)

Se popolnoma strinjam s tabo. Se pa nikakor ne strinjam, da je vsaka napisana knjiga tudi STROKOVNA. Glej, tako hvaljeno knjigo “The secret” je napisala Rhonda Byrne.

In kakšen strokovnjak je Rhonda?

Poklicno gledano je TV pisec in producent. Bolj znana je “njena” TV serija “World’s Greatest Commercials”. Reklame torej. Hm….

Sicer pa je najbolj znana po svojem udejstvovanju v duhovnem gibanju “New Thought”. Gre za tipično New Age religiozno skupino, ki svoje ideje bazira pretežno na učenju Jezusa Kristusa in Hinduizmu (pa še kaj drugega). V sklopu sprejetih religijskih prvin ima velik pomen tudi duhovnost in pozitivno razmišljanje posameznika. Od tu tudi izvor knjige “The secret”, ki je v osnovi njihov “religiozni” produkt. Seveda pa kljub religiozni “okuženosti” piše veliko pametnega in pomembnega, tako kot tudi Svet pismo, Kuran, Vede itd… In ravno religioznim koreninam gre pripisati agresivnost reklamiranja “kvazi bralcev” po raznih slovenskih forumih, ki kar medlevajo od navdušenja. V resnici pa gre v takih primerih za preprost in učinkovit način “infiltriranja” svoje religijske ideje lahkoverim ljudem.

In tega ne maram. Prikrite indoktrinacije.

Sicer pa verjamem, da ljudje sami od sebe natančno vemo, kaj je prav in kaj ne, ker nam te zadeve veleva moralni imperativ v naši lastni glavi. Zakaj ga ne upoštevamo vedno je pa stvar vsakega posameznika in življenja, v katerem se je znašel. Če pa že kdo potrebuje (sicer že tisočletja znane) postulate še zapisane črno na belem, tudi nimam nič proti. Ampak naj se ve, da je Sveto pismo krščansko, da je Kuran muslimanski, da je The secret od New Tought-a.

Vidiš, norTON, zato mislim, da omenjena knjiga pač ne sodi med strokovne, ampak nekam čisto drugam…

In katera knjiga je nadgradnja Skrivnosti, da ne iščem?

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ma zaradi mene sem lahko Fredi Miller, Coperfield, kar hočeš…na podlagi dugačnega razmišljanja danes živim totalno drugačno življenje kot pred letom dni in pol. ja tisti C se mi je pa zatipkal….sicer se pa razume če se hoče.

Knjiga Marko je pa Prosite, dano vam je.

lep dan

Vse kar knjiga pove je dejansko res….imam zelo dobro izkušnjo, in ko sva s partnerjem ta film pogledala, sva rekla “res je…še kako drži”….seveda je skeptikov vedno veliko (pa ne vem zakaj vsi takoj na bogastvo pomislijo….tako materialno) in to je normalno….in pa še nekaj lahko ugotoviš, če prebereš kakpno knjigo o Qigong-u, kjer ugotoviš, da vsi govorimo o enem in istem – nekateri temu pravijo skrivnost, drugi bioenergija, tretji Qi energija, pa spet drugi preprosto usoda…….in ko malo rezmisliš…..res vidiš da na vse splivaš sam….

Vse kar knjiga pove je dejansko res….imam zelo dobro izkušnjo prav tako moj partner, in ko sva ta film pogledala, sva rekla “res je…še kako drži”….seveda je skeptikov vedno veliko (pa ne vem zakaj vsi takoj na bogastvo pomislijo….tako materialno) in to je normalno….in pa še nekaj lahko ugotoviš, če prebereš kakšno knjigo o Qigong-u, kjer ugotoviš, da vsi govorimo o enem in istem – nekateri temu pravijo skrivnost, drugi bioenergija, tretji Qi energija, pa spet drugi preprosto usoda…….in ko malo rezmisliš…..res vidiš da na vse vplivaš sam….

tudi sama sem si ogledala film, do neke mere se strinjam, ampak se mi pa pojavlja vprašanje in bom hudo vesela kakšnega pametnega odgovora:

-kdo in s čim je priklical, da se rojevajo bolani otroci in ali cela afrika negativno razmišlja, da se dogaja kar se dogaja?

hvala za odgovore

ja super
samo naj ti namignem, kako to zgleda
če se obrneš za 360 stopinj, se obrneš okoli svoje osi in si na koncu natanko na isti poziciji, od koder si začel. ni ravno to, kar si hotela povedat, kajne.

Bolani otroci se bodo vedno rojevali pa tudi revni bodo vedno. A SAMO z pozitivnim razmišljanjem v prihodnost in akcijo ter s pozitivnimi občutki v sebi, kolikor se seveda to da v danih okoliščinah, lahko v življenju tudi kaj spremeniš na bolje.

V težkih trenutkih ne smeš ponotranjiti negativne občutke n razmišljati o tem kako si bogi ali celo ničvreden, ker s tem, ne boš nič spremenil in bo lahko samo še slabše.

Da ne govorim o tem, da s takim načinom razmišljanja tudi nisi dobra družba nikomur, ne sebi ne ostalim in da s pomočjo negativnih misli tudi fizično zboliš.

Vsak pa pri sebi ve ali pa bo še izvedel, ko bo, če bo, zabredel v take in drugačne težave, kje ga je polomil in kaj v njegovem razmišljanju ne štima. Ampak, ponavadi vsi čakamo na težke situacije, da karkoli spremenimo in se premaknemo z mesta. No, vsaj z mano je bilo tako.

učbenik, hvala za napisano mnenje.

torej po sistemu the secret potem ravno ne drži, da si vsak kuje svojo usodo…

Seveda drži, preberi še enkrat.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

V bistvu je rešitev celotne zadeve to, da osvojiš logiko, da je “vse kar se zgodi, za nekaj dobro”. Pa čeprav morda v tistem trenutku ali še par let potem, ne najdeš nič dobrega. Slej ko prej se bo izkazalo zakaj se je moralo to zgoditi takrat in tako kot se je. Lahko se življenje obrne drugače, lahko se spremeni tvoje razmišljanje in dojemanje sveta ter posledično sprejete kake odločitve ali narejena dejanja itd…ki jih sicer ne bi bilo…
Nekako v tem smislu.

Nikakor pa ne moreš vplivati na druge ljudi in njihova dejanja s to taktiko. Če bi ta Secret delovala tako kot si jo mnogi interpretirajo napačno, potem bi bilo da bi si vsak dan recimo ponavljal afirmacijo v stilu “s tem pa tem se bova poročila” in verjel, da se bo istočasno to uresničilo. Ampak sej sami veste, da to ne gre tako, predstavljajte, da si nekdo tako vas vbije v glavo… Štejejo dejanja, v katera nas poženejo naše misli, ki pa morajo biti z nečim spodbujene. Ponavadi s kakim dogodkom.

Še moje skromno mnenje; najprej vidim med ljudmi predvsem veliko nestrpnosti in veliko skepse,zato ne bi škodilo, da vsi nekaj na tem naredimo, predvsem pa spoštujmo vsakega sogovornika. Dejstvo je, da knjiga, ki mogoče pomaga meni, morda nikakor ne bo pomagala tudi tebi. Odvisno, kaj pač iščeš, ker boš točno to tudi našel. Knjiga Skrivnost je postala fenomen in prav zaradi tega zelo razburkala široke množice in naletela na tako burne odzive. Pa ni težko ugotoviti zakaj. Ljudje iščemo rešitve za svoje težave, to je jasno. Toda iščemo instant rešitve za svoje težave, torej z nič ali pa res z minimalno truda spremeniti nekaj na bolje. Skrivnost, ki je v bistvu Zakon privlačnosti je že zelo stara modrost in ni torej prav nič novega, je pa zato knjiga precej svež produkt in definitivno tako zelo uspešna ravno zaradi tega, ker piha na dušo tudi ali ravno vsem tistim, ki iščejo hitre rešitve – in to so ji očitali tudi mnogi strokovnjaki. Namreč samo s pozitivnim mišljenjem res ne moremo dobiti želenih rezultatov, potrebna je tudi akcija z naše strani! Toliko recimo na vse komnatarje, ki so se tukaj pojavili npr. “zgubila sem službo, imam dva otroka, zdaj pa naj se samo smehljam in pozitivno mislim in vse bo v redu…”Za začetek bo zadostovalo, vsekakor bolje kot sploh ne vstati zjutraj iz postelje od vsega hudega, treba pa je sedaj tudi kaj narediti v smeri, da dobiš drugo delo (delo ni enako zaposlitev!), kajti brez nič ni nič. Torej, akcija! In tukaj menim, da je glavni problem knjige, ki je sicer mnogim pomagala (vključno z mano, čeprav sem pre dnjo prebrala že kar nekaj starejših knjig na temo zakona privlačnosti), toda še več jih je razočarala, ker res veliko obljublja že samo s tem,da spremenite svoje misli in vse bo lepše. So misli, ki temeljijo na naših prepričanjih, pa sledi naš odnos(dejanja)… Skratka, knjigo priporočam, ampak samo tistim, ki želijo narediti nekaj zase, tisti, ki tega ne čutite, pa res ni potrebe, da se razburjate zaradi nje. Obstajajo tudi druge 😉

bedarije

New Report

Close