Najdi forum

The secret – je komu uspelo?

Res me to zanima. Strašno rada bi se “naučila” tega načina razmišljanja oziroma dosegla to stanje, pa me zanima, kako. Zanima me, ali je komu uspelo in kako mu je uspelo, koliko časa je trajalo, da mu je uspelo?

Kako veš, da ti je uspelo?

Ko ne razmišljaš več temveč se prepustiš toku življenja z VSO SIGURNOSTJO DA SE TI BODO DOGAJALE SAME DOBRE STVARI!!! :)))

O tem ne smeš razmišljati temveč moraš imeti OBČUTEK V SEBI!!!!!

To je nekakšno slepo verjetje, da se pa tebi slabe stvari ne bodo zgodile, samo dobre in o tem in o pozitivnih stvareh moraš razmišljati DA TO POTEM PRIVABIŠ. POZITIVNO PRIVABI POZITIVNO IN OBRATNO!!!

SREČO MORAŠ OBČUTITI V SEBI! Poslušaj dobro glasbo, si prepevaj, pomisli na lepe dogodke, lepe kraje, dojenčke, domače živali….

Jaz sem si pomagala tako, da sem razmišljala o svojem otroškem razmišljanju. Kot otrok sem res razmišljala pozitivno in kot mladenka. Potem, s časom, sem padla v neko malodušje, negativizem in resnično so se mi dogajale slabe stvari oziroma moje razmišljanje je bilo vedno negativno. Pomisli, kako si nekoč razmišljala in ti je šlo vse kot po maslu. Pomagaj si z meditacijo, ko pomisliš na lep in varen kraj, kjer se odlično počutiš. Probaj z vajami vsaj dvakrat na dan in počasi se bodo občutki sreče vrnili.

Verjamem, da ti bo uspelo, če boš le želela.:)

a vi to verjamete?!

Ja, če se tako verjame v negativo zakaj se ne bi verjelo v srečo!

Seveda. če boš pozitivno mislil, nihče več ne bo umrl, nihče več ne bo imel nesreče, nihče več ne bo nesrečno zaljubljen…

Samo med in mleko…

absolutno. verjemi vase, verjemi v pozitivno, misli in deluj pozitivno
to in samo to.

pa noben bog, Bog, božanstva ali Božanstva – —slednje rabijo(mo) takrat, ko sebi ne (Z)moreš verjeti … (VSEKAKOR pa bolje kot nič)

Ja, seveda, ker negativno razmišljaš, se ti dogajajo slabe reči. Da ni ravno obratno? Dogajajo se ti slabe reči in potem jasno, da si v depresiji.

Saj je res, če si dobrovoljen in ‘srečen’, čist možno, da koga spoznaš in lahko rečeš, da se ti ‘dogajajo lepe reči’, da pa zaradi tega slabega ne bo več – dajte, no.

Je pa seveda razlika, kako slabo sprejmeš. Kot najhujšo tragedijo ali v smislu – ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo.

Jaz že vsaj 15 let živim po načelu, da je slabo zmeraj za nekaj dobro.

– vendar moram ob tem poudariti, da mi v tem času ni umrl, se poškodoval ali zbolel nihče ob bližnjih. Potem se tele floskule nehajo.

Točno tako. Ko se nekaj resnega zgodi, je konec takegale fantaziranja.

Moja mama je absolutno pozitivec, celo življenje. Poleg tega je res ogromno dala na bio prehrano. Vse je doma sama pridelala. Nikoli nič škropila. Pripravljala neke bio pripravke, vsi so hodili k njej se učit. No, pa je lepo fasala raka. Tako da, jaz zdaj jem čisto vse, kar mi paše, pa če je 1000 x škodljivo, pa jezim se, pa kolnem, pa skregam.

Klinc pa pozitivizem…

Uporaba “skrivnosti” je vsekakor lahko samo pozitivna. Nimaš kaj za izgubit, če se ji predaš. Ne smeš pa je zdaj narobe razumet. To ne pomeni, da lahko kar vse povprek kontroliraš. Če ti umre svojec, to nima nič opraviti s tabo in tvojim razmišljanjem. Jaz vsekakor verjamem v Skrivnost (še nisem niti prebral cele), ampak kot pravim, pomembno je kako si jo razlagaš. Tudi, če nekdo faše raka, to še ne pomeni konec. Kot je nekdo omenil, vse slabe stvari je pač treba vzet kot nek začetek za nekaj novega in it naprej z dvignjeno glavo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Verjamem v pozitivno in občina mi bo priskrbela stanovanje, ker imam 3 otroke in sem brez službe… ??!!!

Točno tako. Ko se nekaj resnega zgodi, je konec takegale fantaziranja.

Moja mama je absolutno pozitivec, celo življenje. Poleg tega je res ogromno dala na bio prehrano. Vse je doma sama pridelala. Nikoli nič škropila. Pripravljala neke bio pripravke, vsi so hodili k njej se učit. No, pa je lepo fasala raka. Tako da, jaz zdaj jem čisto vse, kar mi paše, pa če je 1000 x škodljivo, pa jezim se, pa kolnem, pa skregam.

Klinc pa pozitivizem…[/quote]

Seveda se lahko in se in se bodo dogajale slabe stvari, vendar moraš z pozitivnim mišljenjem vedeti in zaupati, da bo vse ok. Ne obupuj, ker je mama fasala raka. Tako je. Tudi ti ga lahko jutri. Zato toliko bolj zaupaj življenju in misli pozitivno. Le tako boš imela kaj od njega. Če boš ves čas razmišljala o krivici ne boš mogla biti srečna. Tudi slabe stvari tako vlečeš nase.

Ja, tako nekako.

Jaz pa mislim pozitivno, pozitivno, pozitivno, da bom zadela na loteriji. A ni hec, pa že 30 let nisem. Očitno ne mislim dovolj pozitivno, pozitivno…

če bi bilo tako lahko, kot tu gor nekateri pravite, ne bi bilo na to temo napisanih že na tone knjig. Pa psihologov ipd. ne bi več potrebovali. Pa vsi bi okrog srečni hodili, pa so kljub temu ljudje še vedno nesrečni, čeprav so prebrali vse od LH, pa Celestinsko, pa Secret, pa ne vem kaj še vse ne … Pač, še ena populistična knjiga z dobro izdelanim marketingom …

vsaj tako je moje mnenje 🙂

Hvala vsem! Vsem, ki ste skeptični – res je težko verjet, ker je to nekaj neotipljivega oziroma si težko predstavljaš, da stvari tako funkcionirajo. Po drugi strani pa – če je kaj na tem ali pa ne – pozitivno mišljenje nikomur ne škodi, ni res? Kot je bilo rečeno tudi v filmu – mati Tereza je vedno rekla, da ne bo prišla na shod proti vojni, prišla pa bo, če jo bodo povabili na shod za mir.

Je pa težko – slej ko prej te preplavijo slabe misli oziroma vsaj ne pozitivne. Vsak pa lahko prizna, da kdaj reče danes pa res nimam sreče. Tudi to je lepo prikazano v filmu. Če se sekiraš zarad tega, ker ti zobna pasta pade na hlače ko si umivaš zobe in se jeziš zaradi tega, se ti bodo take male nesreče dogajale cel dan. Če pa skomigneš z rameni in se nasmehneš svoji nerodnosti, bo drugače.

To je pa enako kot tale zgodbica:
En moški je skoz jokal in stokal (kot ti), kakšna krivica, ker nikoli ne zadene na Lotu. Kar postopal je (kot ti), se sam sebi smilil (kot ti), skratka, mislil je, da je sreča pozabila nanj (kot ti), ampak a veš kaj….srečke niti kupil ni!!! KOT TI!

Ja, draga moja, tako pa to ne gre. Če si lena, ti nobena sreča na tem svetu ne pomaga. Pa lahko pozitivno razmišljaš v svoji postelji, na kavču ali v kakem kafiču…ni ti pomoči.

Kapiš?

Predvsem pa se morate ob vseh teh knjigah, sploh raznih bestsellerjih zavedat, da gre za ogromen biznis, pod katerega imajo mnogi velike dobičke. Se pravi, več bo nesrečnih ljudi na eni strani, bolj bodo nekateri bogati. Ampak finta je, da vas najprej prepričajo, da ste nesrečni in da vam nekaj manjka. Temu se reče tržna niša, ki jo znajo zelo dobro izkoristit.

Jaz sem se do svoje življenjske filozofije dokopala popolnoma sama – imam pa kolege, ki dobesedno požrejo na tone knjig za samopomoč in še mene posiljujejo z njimi – pa nobenega haska. Sem poskusila prebrati nekaj tega čtiva, pa dlje kot do 10. strani nikoli ne pridem. Ker se mi zdi, da je napisano za popolne bebčke. Pa sori.

Oprosti, ampak to je en velik blabla! Če se jaz jezim, ker sem si poflekala hlače, nima nič s pozitivnim ali negativnim. Pomeni samo, da se bom morala preobleči in načeloma čiste hlače oprati v stroju. Vse ostalo je pranje možganov. S tem, če se jeziš zaradi nečesa, ni popolnoma nič narobe. Jeza je naravno čustvo – in zdravo čustvo, dokler je v neki zdravi meri.

In kakorkoli vas prepričujejo – nihče ne more biti sonček 24 ur na dan. Pejte si brat malo biografije piscev, pa boste sigurno našli marsikaj. Ponavljam – to je samo tržna niša. So vas pa uspešno prepričali, da v vašem življenju nekaj ne štima. :))))) Idealen potrošnik.

Dejansko te knjige koristijo samo avtorjem. Jaz sem jih prebrala že mali milijon in seveda že po peti ugotoviš, da en za drugim ponavljajo, citirajo en drugega.

Knjigo sedaj napišejo tako, da malo prepišejo od tega, malo od onega in je nova knjiga. Zadnja, ki sem jo prebrala in je čisti copy/paste je od Vanje Kališnik. Čisto NIČ ni njenega. Še tisto, kar ni prepisano, je citat njenega učitelja. NJENEGA pa nič.

Oprosti, ampak to je en velik blabla! Če se jaz jezim, ker sem si poflekala hlače, nima nič s pozitivnim ali negativnim. Pomeni samo, da se bom morala preobleči in načeloma čiste hlače oprati v stroju. Vse ostalo je pranje možganov. S tem, če se jeziš zaradi nečesa, ni popolnoma nič narobe. Jeza je naravno čustvo – in zdravo čustvo, dokler je v neki zdravi meri.

In kakorkoli vas prepričujejo – nihče ne more biti sonček 24 ur na dan. Pejte si brat malo biografije piscev, pa boste sigurno našli marsikaj. Ponavljam – to je samo tržna niša. So vas pa uspešno prepričali, da v vašem življenju nekaj ne štima. :))))) Idealen potrošnik.[/quote]

Zdaj pa povej koliko te stane, da pozitivno razmišljaš? Čemu se boš mogla odreči, če boš, ko se boš popacala s pasto z nasmehom rekla “hja danes sem malo štorasta” in se z nasmehom preoblekla? Kaj boš žrtvovala ko se boš ob tem ko se ti je pokvaril avto nasmejala in ne preklinjala? Boš trpela?
Torej govoriti, da je to tržna niša je malo bebavo… ker če ti nekaj lahko pomaga se temu zaradi mene lahko reče avion. Meni je važno, da pomaga, da sem srečna in da v življenju ko si nekaj zaželim to tudi dobim. Pri meni to funkcionira… ti pa o tem razmišljaj raje kot o tržni niši in iz tega ne potegni nič.

Evo, najpogostejša kritika, ki se pojavlja v zvezi s to knjigo in filmom. Se popolnoma strinjam!

“the only people generating wealth and happiness from it are the author and the publishers[2]. Another basis of criticism is that “the secret” offers false hope to those who are in true need of more conventional assistance in their lives.”

Torej, edini, ki imajo od tega denar in srečo, so avtorica in založniki.
Skrivnost ponuja lažno upanje tistim, ki v resnici potrebujejo tradicionalnejšo obliko pomoči.

To, da je treba biti v življenju pozitiven in zaupati v višjo silo, pa Oprah govori že vsaj dvajset let.

New Report

Close