Najdi forum

thai chi

…ima mogoče kdo informacijo o tečajih thai chi-ja za bežigradom…..

Ne vem če je ravno za Bežigradom.

Poglej si:

http://www.drustvo-taijiquan.si

LP, Betty

Jaz sem pred leti obiskovala tečaj thai chi chuana, ki je bil (in mislim da še je) na Litostrojski v Šiški. V tamkajšnji srednji šoli – nasproti Litostroja. Tečaj je vodil Chen Shi Ning, Kitajec iz Maribora:) Zdaj mislim da vodi nadaljevalne tečaje, začetne pa že vodijo njegovi učenci. Udeležba na teh tečajih je bila posebno doživetje, ni nas učil samo fizičnega izvajanja vaj, ampak nam je poskušal približati tudi filozofijo, ki stoji za tem. Videlo se mu je, da tak način življenja prakticira že dolga leta. Mislim tudi, da gre vsako poletje za kak mesec na Kitajsko, na izpopolnjevanje v tej veščini (in najbrž žlahto obiskat). Pa še zelo privlačna oseba je:)

Predlagam ti, da se izogibaš raznim vaditeljem, ki ‘že dve leti vadijo thai chi’, in ki povedo, da je to vadba za mišice in za obrambo in da s filozofijo se pa oni ne ukvarjajo, ker se jim ne zdi bistvena.

Živjo,

mislim, da ima g. Chen tečaje v Šiški, na Litostrojski. Mnogo ljudi ga res priporoča, tako da zagotovo ne boš imela slabe izkušnje, če boš šla tja. Za Bežigradom – na OŠ Mirana Jarca – pa ima tečaje tai chija (poleg tega pa še chi gonga (žerjavov stil), tao yina (tao joge) in vadbe sedmih zakladov) društvo Taoin. Več si lahko pogledaš tudi na njihovi spletni strani www. drustvo-taoin.si.

Po moji izkušnji so super. Dobiš ogromno znanja ne le o vajah, ampak o delovanju celotnega telesa, uma, duha, odnosov z ljudmi, univerzuma… skratka, kot pravi samostojna – o filozofiji (taoistični), ki stoji za tem. In ki je res ‘holistična’ :-))) saj zajema vse aspekte življenja.

Lahko greš tudi samo pogledat, če ti ustreza, prvo vadbo imajo zastonj. Tako da se lahko prepričaš na lastne oči :-)))

No, kakšno reklamo sem naredila :-))) To naredi navdušenje nad nečim, kar rad počneš :-))))

Pa veliko veselja s ‘tajčijem’ :-))))

LP

Samostojna, Tajči, kakšne so približno cene pri g.Chenu?

Gospod Chen ima spletno stran:
.

Tam piše med drugim:
Cena začetnega tečaja: od 5.000 do 6.000 sit na mesec; (študenti, upokojenci imajo popust)

New Report

Close