Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Težko požiranje…

Težko požiranje…

Spoštovani!

Že nekaj mesecev (okrog pol leta) imam težave s požiranjem, kot da težje požiram, čeprav me nič ne boli, mogoče le malo peče, ampak gre bolj za občutek, kot da je grlo/požiralnik nekoliko zoženo oz. otečeno odznotraj. (stara sem 28 let, ne kadim, ne pijem alkohola) Pred kratkim sem bila pri ORL zdravniku in je rekel, da bi to lahko bilo od kisline – a je to po vašem možno, glede na to, da ne čutim ravno pogosto kisline, oz. če jo že čutim, je nižje, nekje za prsnico, ne pa zgoraj v grlu!
Me pa tudi že od nekdaj rahlo peče grlo, sploh npr. če pojem kaj sladkega, tako da je očitno res od nečesa razdraženo oz. mi je nekoč splošni zdravnik rekel, da gre za kronično vnetje žrela.

Zadnje čase se mi še predvsem zjutraj izloča gosta sluz (rumenkasto-rjavkasta), nekaj krat pa je sluzi bilo primešano malo krvi – od česa menite, da bi to bilo, a me je zdravnik prehitro odpravil ali pa je možno, da je vse to od kisline, in kako si lahko v tem primeru sama pomagam, da jo zmanjšam, npr. s kakimi čaji, hrano? (slišala sem npr. da laneno seme obloži sluznice s sluzjo, ki jih varujejo…)

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
Maja

Spoštovani!

3-6 tednov bi morali jeamti zdravila proti izločanju kisline in če ne bi bilo izboljašanja opraviti gastroskopijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close