Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija težko kakanje

težko kakanje

Pozdravljeni!

Imam 21 mesecev staro deklico. Pred približno tremi tedni jo je začelo pestiti zaprtje oz. težko iztrebljanje blata. Pomagali smo ji s svečko, dva dni je bilo vse ok, potem pa se je zadeva ponovila. Tako smo ponovno uporabili glicerinsko svečko za otroke, vendar jo je moralo tokrat boleti in peči, ker je jokala. Situacija je še slabša, saj je začela blato zadrževati v sebi. Ko zaćuti potrebo po kakanju, stisne nogice in ritko skupaj (stoji) in se močno napenja. vsakič pride za noht blata in to se čez dan ponavlja kar nekajkrat (blato ni trdo; dnveno tudi iztrebi nekaj blata). Kahlico že uporablja (ne vedno), a samo za lulanje. Prehrano ima urejeno, raznovsrtno, presno sadje, kuhano zelenjavo ob vsakem kosilu, pije tudi dosti. Svečk ne želim več dajati.

Pri šestih mesecih je bila postavljena diagnoza atopični dermatitis, verjetno nealergijski. Vsi testi za IgE so bili negativni, dvakrat. vendar smo ji šele v 18 mesecu dali prvič kuhano jajce, vse je bilo bp. Mesec dni kasneje pa še mleko v prahu (Pomurka, pred tem je pila aptamil 3). Tudi ni bilo nobene reakcije. vendar pa se je tri tedne po tem pojavil opisan problem. Istočasno ji rasteta še spodnji trojki in pa ima vneto ritko, pravi pa da jo peče.

Zanima me, ali je zaprtje lahko vzrok za alergijo (sedaj smo naročeni še na eno testiranje) in pa kako pomagati otroku, da bi iztrebljaj blato. Mislim, da je zaradi negativne izkušnje začela namesto iztrebljati, zadrževati blato.

Hvala za odgovor! Maja

Dober večer, majcula,
zelo veliko smo že pisali o kakanju. Tudi za vas bo razpavljanje in nasvet enak, kot pri drugih otrocih.
Prosim, preberite si (uporabite iskalni: kakanje).
Morda bi poskusili Portalak sirup, ki je pravzaprav popolnoma naravna zadeva. Pa postan Donat. Sicer pa nasveti, kot v podobnih temah.

lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close