Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Manualna medicina – zdravljenje gibalnega sistema Težko dihanje in bolečine v prsnem košu.

Težko dihanje in bolečine v prsnem košu.

Pozdravljeni.!
Stara sem 15 let in imam težave z dihanjem.
leta 2010 oz. 2011 sem bila pri nadomestni zdravnici katera je rekla da imam astmo in mi predpisala Ventolin.
Ventolin mi je pomagal in sem ga jemala po potrebi.
pred 3 dnevi smo pa bile z mamico pri zdravnici kjer ja mami prosila za testiranje, da ugotovijo ali imam res astmo… na testriranju(dihanje v nekake cevke, kjer vodiš delfinčka in napihuješ balončke) naj bi bili testi negativni sepravi astme nimam. Potem mi je rekla zdravnica na testiranju, da je vrjetno to kondicija vendar mene je razjezilo saj sem že od svojega 3 leta zelo športno aktivna in imam zelo dobro kondicijo. V družini imajo 3 člani astmo!
Moje težave so naslednje.:
Pri športni začnem težko dihati oz. je dihanje popounoma nemogoče, začne se mi vrteti in vidim dvojno, kašlam, mišic nemorem obvladati torej noge postanejo čisto mehke roke se mi tresejo.
Ko sem trenirala borilno veščino(ju-jitsu) in smo nakazovali kako človeka daviti me je prijel nekašen čuden občutek in dihanje je spet postalalo nemogoče.
Ko sem v zaprtem majhnem zaprtem prostoru začnem dihati pospešeno in težko.
Ob kakršenm koli stresu(grožnje, ustrahovanje, strah,..) spet diham težko jemle mi sapo.
Všasih, ko nprmr sedim in kljub temu da nisem v zgoraj naštetih okoliščinah in poskušam globoko vdihniti imam občutek kot da nemorem vzeti sape “do konca” vednar po nekaj poskusah mi včasih uspe. Stalno imam nek suh kašelj kateri me draži.
Včasih pa dobim tudi nekašno silovito nenadno bolečino v prsnem košu, ki me dobesedno položi na tla in me zvije od bolečin čeprav vem da če se zviješ je bolečina močnejša, ko hočem vdihniti se bolečina še samo poveča zato moram počakati tistih nekaj sekund brez dihanja, da bolečina preneha. Prosim če mi poveta kaj bi lahko bilo to, ker me je res strah in nevem kaj bi lahko to bilo in ob takih napadih mi je zelo hudo…zdaj si pa sploh neznam predstavlati kako bom brez VENTOLINA saj ga sama neupam jemati brez dovolenja zdravnika in tudi ni poceni, če ga moraš plačati.! Hvala vam za odgovore.:) LP Jasmina

Morda gre res le za astmo, morda so težave povezane s psihičnimi motnjami – smiseln bi bil obisk pri nevrologu.
Težave niso povezane s hrbtenico ali gibalnim sistemom, zato mislim, da manualna terapija v vašem primeru ne bi pomagala.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

Okej js mam pa zadne cajte tezave z dihanjem vceraj sem Sla tec in me je v prsnem kosu mocno zbodlo zdj pa nwm ce bi me moglo skrbet hvala za vnaprej

Pozdravljeni,

Za začetek pripoorčam obisk osebnega zdravnika.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close