Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Težko dihanje in akvarij

Težko dihanje in akvarij

Pozdravljeni,

v mladosti se je že pojavljalo težje dihanje ob kakšnih travnikih itd. vendar nikoli niso dokazali nekih alergij oz. astme. Glede na to, da se zadnje čase ukvarjam z akvaristiko je potrebno na vsake toliko časa v akvariju zamenjati vodo. Opazil sem, da se mi takrat pojavlja težje dihanje (predvsem, ko sem imel v akvariju cianobakterije oz. modro zelene cepljivke, ki so baje tudi toksične). Zanima me ali mogoče veste ali se lahko ob dihanju takih snovi razvijejo tudi kakšne bolezni pljuč ipd. Nekje se omenja, da so cianobakterije sicer strupene ampak naj nebi bilo problemov, če jih ne zaužijemo. Torej zanima me ali lahko dihanje snovi od alg, cianobakterij, postane vode itd. pripelje do kakšnih resnih problemov? Bi se v takem primeru priporočala opustitev hobija?

Hvala za informacije in LP

Spoštovani,
ne znam zadovoljivo odgovoriti. Vsekakor bi bilo najprej fino spet opraviti pregled pljučne funkcije (razumem, da je bila diagnostika delana pred dolgo leti). Malo verjetno se mi zdi, da bi menjavanje vode v akvariju delalo težave z dihanjem.
Lep pozdrav
Mitja Košnik

New Report

Close