Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija tezko dihanje, bolecine v prsih

tezko dihanje, bolecine v prsih

Spostovani,
stara sem 30 let, pred 3 leti so mi ugotovili astmo, vsaj 10 let pa ima spomladi tudi seneni nahod. Zadnjih 14 dni pa opazam, da kljub rednemu jemanju zdravil zelo tezko diham, pa ne samo da tezko diham, cutim tudi bolecine v zgornjem delu prsnega kosa. Ponoci ne morem spati ker me zacne dusiti. Sedaj sem si dvignila vzglavje, sicer nebi spala nic. Tudi na splosno se izredno hitro utrudim. Pred dvema letoma je imel oce podobne tezave – tesko dihanje, tiscanje v prsih.. – zdravnik mu je predpisal ventolin po potrebi in kontrolo cez 2 leti – no izkazalo se je da tezava niso bila pljuca temvec srcne zaklopke, ki bi jih bilo potrebno operirati. Zanima me ali bi bilo smiselno da grem tudi sama na kak pregled srca?

Glede na vašo mladost, na težave z dihanjem in na podatek, da je vaš oče bolehal na srcu (bolne srčne zaklopke) menim, da je potrebno izključiti bolezen zaklopk tudi pri vas. Verjetno bi bil zadosten že pregled pri splošnem zdravniku, kar bi bilo možno že v nekaj dneh.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close