Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni težko dihanje

težko dihanje

Pozdravljeni
Po tistem dogodku, ki se mi je zgodilo sem se obrnila na to stran, vendar te tematike še ni bilo odprto, tako da svojega pravega odgovora nisem dobila.

Namreč zgodilo se je pred približno pol leta, ko sem se doma napila. Ko se me je ravno dovolj prijelo, da so mišice delale po svoje. Bila sem v fazi veselja, smejanja in nič dlje. Spominjam se še vedno vsega. Po nekaj minutah pijanosti pa sem začela težko dihati kot takat ko imam astmatični napad, s tem, da razlika je bila v tem, da tukaj sem samo bolj naglasin hitreje dihala, ko imam astmatični napad pa me DUŠI- posledično tudi diham hitreje. Ko se je fant ustrašil in ni vedel kaj se dogaja mi je dal 2 ali celo 1 upih Ventolina na kar sem se začela tresti, kot bi me metala božjast ali neki čudni krči mišic. In me zanima ali je to normalno pri astmatikih? Sama poznam astmatike in normalne ljudi, ki so pijani, vendar kaj takega pa še nisem doživela niti slišala. Zato me še vedno skrbi, ali je bil samo 1 upih Ventolina problematičn oz. še pred tem pitje alkohola, da sem začela močno dihat? Rada bi razčistla zakaj se je to zgodilo, ali sem samo jaz en čudn primerek? Nebi rada, da prihodnič pristanem na urgenci.
MG: napila sem se prvič, drugače pa pijem le v zelo majhnih količinah ( 1 dl likerja v 1 l soka in sadja, ali do 2 dl vina – to je vse od alkoholne pijače).

Hvala za odgovor

Očitno niti mentor ne zna odgovort na moj problem.
Toliko o našem zdravstvu.

Spoštovana,

opis, ki ga predstavljate je preohlapen za zdravniško
mnenje. Kaj se je takrat dogajalo bi lahko presodil
zdravnik, v kolikor bi vas videl. Ventolin lahko povzroča
tremor (drobno tresenje), ki pa je le prehodno in navzven
neizrazito. Po 1 ali 2 vdihih ventolina bi ne smelo biti
večjih težav. Opis, ki ga podajate me spominja na
epileptični napad. Količina alkohola, ki jo navajate (če je
dnevna) ni tako majhna. Stopite do vašega zdravnika in se z
njim pogovorite.

Lepo vas pozdravljam

dr.Sabina Škrgat Kristan, dr. med.

New Report

Close